ΝΔ: Brainstorming για τη στρατηγική και συζητήσεις για τα ψηφοδέλτια

ΝΔ: Brainstorming για τη στρατηγική και συζητήσεις για τα ψηφοδέλτια
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης αποχωρεί από το Προεδρικό Μέγαρο την Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ενημέρωσε τον κ Παυλόπουλο για τα αποτέλεσμα της διερευνητικής εντολής που έλαβε την περασμένη Παρασκευή. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζεται η προετοιμασία για τις εκλογές, με κύρια σημεία την αναζήτηση συνθήματος, το ερώτημα της ανανέωσης σε πρόσωπα, την προετοιμασία των προτάσεων

Με κύρια σημεία την αναζήτηση συνθήματος, το ερώτημα της ανανέωσης στα ψηφοδέλτια, την προετοιμασία θετικών προτάσεων ώστε η προεκλογική εκστρατεία να μην περιοριστεί στην καταγγελία των πεπραγμένων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, συνεχίζεται στη Νέα Δημοκρατία η προετοιμασία για τις εκλογές.

Το brainstorming πάντως δεν έχει ακόμη καταλήξει στο ποιο θα είναι το διακύβευμα που θα θέσει η αξιωματική αντιπολίτευση. Η επεξεργασία προτάσεων έχει ξεκινήσει υπό άκρα μυστικότητα (με την ΟΝΝΕΔ να παίζει ρόλο σε αυτή τη διαδικασία) και το πιθανότερο είναι αυτές να παρουσιαστούν και πριν την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Τα ψηφοδέλτια θα ανακοινωθούν μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών, πιθανόν την επόμενη εβδομάδα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα συναντηθεί σήμερα στις πέντε και μισή το απόγευμα με πολιτευτές και γαλάζιους αυτοδιοικητικούς στη Συγγρού, ενώ την Πέμπτη (πιθανόν στις 12 το μεσημέρι, εφόσον το επιτρέπουν οι πολιτικές εξελίξεις) θα πραγματοποιηθεί η αναμενόμενη πανηγυρική συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, με κύριο στόχο την καλλιέργεια κλίματος αισιοδοξίας.

Ο κ.Μεϊμαράκης έχει δεσμευθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, για να καθησυχάσει τους βουλευτές που αντιδρούσαν στη στήριξη των προαπαιτούμενων που είχε φέρει η κυβέρνηση, πως δεν θα υπάρξουν αλλαγές στις εκλόγιμες θέσεις της λίστας, πως θα τηρηθεί η σειρά εκλογής και ότι πολιτευτές που θα εκμεταλλεύονταν την ψήφιση μέτρων για να επιτεθούν στους εκλεγμένους της περιφέρειας τους θα έμεναν εκτός λίστας.

Η δέσμευση αυτή διασφαλίζει την ηρεμία, ωστόσο δυσχεραίνει κάθε προσπάθεια να σταλεί μήνυμα ανανέωσης μέσω των ψηφοδελτίων, καθως είναι δύσκολο να υπάρξουν αλλαγές στις εκλόγιμες θέσεις.

Το στίγμα της ανανέωσης θα επιχειρηθεί συνεπώς να δοθεί από… το τέλος, δηλαδή με τοποθέτηση στις τελευταίες μη εκλόγιμες και τιμητικές θέσεις προσώπων από τη νεολαία και παραγωγικούς φορείς.

Εισηγήσεις έχουν γίνει επίσης για αλλαγή στις εκλόγιμες θέσεις του Επικρατείας (η σύνθεση του οποίου αποτελεί προσωπική επιλογή του εκάστοτε προέδρου), με επιλογή στελεχών από τη νέα γενιά. Σχετική πρόταση έχει καταθεσει ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης στη λογική της ανανέωσης.

Την ψηφιακή καμπάνια της ΝΔ και σε αυτές τις εκλογές θα υλοποιήσει η εταιρεία Admine, ενώ η διαφημιστική δεν έχει κλείσει οριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα