Τσακαλώτος: Να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση για να αποφευχθεί η μεταρρυθμιστική κόπωση

Τσακαλώτος: Να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση για να αποφευχθεί η μεταρρυθμιστική κόπωση
ÅêäÞëùóç ôïõ The Economist, "The World in 2016 Gala Dinner" ôçí ÐáñáóêåõÞ 29 Éáíïõáñßïõ 2016. (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ) Eurokinissi

Το αργότερο έως αρχές Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί – Στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 η επιστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη – Το ασφαλιστικό πρέπει να καταστεί βιώσιμο

Την ανάγκη γρήγορης ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος μεταρρυθμιστικής κόπωσης, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist και στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τους επικεφαλής των δανειστών, ενόψει της επιστροφής τους στην Αθήνα, ο υπουργός Οικονομικών κατέστησε σαφές πως δεν πρέπει να υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις και πως πρέπει να ολοκληρωθεί τάχιστα η αξιολόγηση.

«Βρισκόμαστε κοντά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης», αποκάλυψε, εκτιμώντας πως έως τα τέλη Μαρτίου ή το αργότερο έως τα τέλη Απριλίου, η διαδικασία θα έχει φτάσει στο τέλος της.

Πρέπει, συνέχισε ο κ. Τσακαλώτος, να επιτευχθεί συμφωνία το συντομότερο δυνατό, ώστε να επιστρέψουν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες και να έρθουν επενδύσεις στη χώρα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, είναι εφικτή η επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη στο δεύτερο εξάμηνο του 2016, ενώ, σε ό,τι αφορά τη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου απέναντι στην Ελλάδα, o  κ. Τσακαλώτος αποκάλυψε ότι «μπορεί να είναι αυστηρό στις αξιώσεις του για το ασφαλιστικό, ωστόσο εμφανίζει διάθεση συνεργασίας στο θέμα του χρέους».

Αναφερόμενος περαιτέρω στο ασφαλιστικό, ο υπουργός τόνισε πως πρέπει να καταστεί βιώσιμο, ώστε να «καθησυχαστούν και οι Έλληνες πολίτες».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα