Βουλή: Απορρίφθηκαν τα αιτήματα άρσης ασυλίας για Πολάκη, Αδ. Γεωργιάδη και Γιόγιακα

Βουλή: Απορρίφθηκαν τα αιτήματα άρσης ασυλίας για Πολάκη, Αδ. Γεωργιάδη και Γιόγιακα
Συζήτηση και λήψη απόφασης, σύμφωνα με τo άρθρο 62 του Συντάγματος και τα άρθρα 43Α και 83 του Κανονισμού της Βουλής, για αιτήσεις άρσης ασυλίας Βουλευτών, την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Η Βουλή αποδέχτηκε με συντριπτική πλειοψηφία τις εισηγήσεις της Επιτροπής Δεοντολογίας για τη μη άρση της ασυλίας των τριών βουλευτών

Με ευρύτατη πλειοψηφία απέρριψε η Ολομέλεια της Βουλής τα αιτήματα για άρση της ασυλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη και του βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Γιόγιακα.

Κατά της άρσης της ασυλίας του κ. Πολάκη ψήφισαν 139 βουλευτές έναντι 9 που ψήφισαν υπέρ, ενώ 5 δήλωσαν «παρών» και ένας ψήφισε άκυρο. Η πρόταση άρσης της ασυλίας του κ. Πολάκη αφορούσε τέσσερις υποθέσεις για την περίοδο που ήταν δήμαρχος Σφακίων. 

Αντίστοιχα, κατά της άρσης της ασυλίας του Άδωνι Γεωργιάδη ψήφισαν 134 βουλευτές έναντι 5 που ψήφισαν υπέρ, ενώ 14 δήλωσαν «παρών» και ένας ψήφισε άκυρο. Η υπόθεση αφορούσε δικογραφία περί παραβίασης απορρήτου. 

Κατά της άρσης της ασυλίας του γαλάζιου βουλευτή Βασίλη Γιόγιακα ψήφισαν 147 βουλευτές έναντι 5 που ψήφισαν υπέρ, ενός που δήλωσε «παρών» και ενός που ψήφισε άκυρο.Η υπόθεση αφορούσε την περίοδο που ο κ. Γιόγιακας ήταν νομάρχης Θεσπρωτίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα