Μεϊμαράκης καλεί Παυλόπουλο να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ή να εξηγήσει γιατί όχι
Μετά τη δεύτερη συνάντηση του με Λαφαζάνη στο πλαίσιο των διερευνητικών, ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε στο αίτημα δια ζώσης συνάντησης των αρχηγών των κομμάτων την Πέμπτη, ενώ η Προεδρία της Δημοκρατίας προσανατολίζεται στις τηλεφωνικές μόνο επαφές
- 25 Αυγούστου 2015 16:03
Με αιχμηρό τρόπο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης επιμένει στο αίτημα να πραγματοποιηθεί δια ζώσης σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων την Πέμπτη, την ώρα που η Προεδρία της Δημοκρατίας προσανατολίζεται στις τηλεφωνικές μόνο επαφές.
Μετά τη δεύτερη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη στο πλαίσιο των διερευνητικών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε ουσιαστικά τον Προεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να συγκαλέσει το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ή να εξηγήσει γιατί δεν το πράττει.
Ο κ.Μεϊμαράκης χαρακτήρισε μακρά και εποικοδομητική τη συζήτηση με τον κ.Λαφαζάνη, σημειώνοντας: “Είναι γνωστό ότι έχουμε πολύ μεγάλες διαφορές, μας χωρίζει άβυσσος. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να συζητάμε, να διαλεγόμαστε, να αναζητούμε σημεία σύγκλισης” για να καταλήξει πως είναι αδιανόητο ένας αρχηγός κόμματος που είναι και πρωθυπουργός να μη θέλει να έρθει στη σύσκεψη με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων.
Εκτίμησε ότι η σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών “είναι αναγκαία όχι μόνο για να εξετασθεί εάν υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή αλλά και για να συζητήσουμε για τη διαμόρφωση του σκηνικού μετά τις εκλογές”.
Αναφέρθηκε μάλιστα ευθέως στις διαρροές ότι δε θα συγκληθεί το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. “Θέλω να εκφράσω δημόσια τη θέση της ΝΔ. Γνώμη μας είναι και οι ειδικοί μας συνταγματολόγοι λένε ότι το Σύνταγμα απαιτεί να γίνει η σύσκεψη των αρχηγών. Αν κάποιοι δε θέλουν να έρθουν, η θέση να μείνει κενή”, είπε ο κ.Μεϊμαράκης.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι “απαιτείται και δεύτερη σύσκεψη που μπορεί να γίνει την ίδια ημέρα για το εάν συμφωνούμε ή όχι σε υπηρεσιακή κυβέρνηση και εάν δεν τελικά δεν βρεθεί να αναζητήσουμε ποιος απο τους τρεις προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων θα αναλάβει”, καταλήγοντας:
“Προτείνω να συγκληθεί η σύσκεψη των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανεξάρτητα του εάν κάποιοι δεν έρθουν, τουλάχιστον να συζητήσουμε το θέμα της υπηρεσιακής κυβέρνησης”.