Παραδοχή συνολικής ευθύνης αλλά και αιχμές Τσακαλώτου για Βαρουφάκη. Τι είπε για Μητσοτάκη

Παραδοχή συνολικής ευθύνης αλλά και αιχμές Τσακαλώτου για Βαρουφάκη. Τι είπε για Μητσοτάκη
INTIME NEWS

Ή θα είμαι υπουργός και θα κάνω τη δουλειά μου ή θα απαντώ στις συνεντεύξεις του κ. Βαρουφάκη, και τα δύο δεν γίνεται, είπε ο υπουργός Οικονομικών στη Βουλή

Απαντήσεις για την υπόθεση Βαρουφάκη έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, παραδεχόμενος ότι η κυβέρνηση έχει συνολικές ευθύνες αλλά αφήνοντας και σαφείς αιχμές για τις συνεχείς αποκαλύψεις του.

«Κάποιος μπορεί να είναι υπουργός και να κάνει τη δουλειά του ή μπορεί να απαντά στις συνεντεύξεις του κ. Βαρουφάκη. Και τα δύο μαζί δεν γίνεται», ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντώντας στη ΝΔ η οποία του ζήτησε για μία ακόμη φορά να σχολιάσει τις αποκαλύψει του κ. Βαρουφάκη περί ύπαρξης plan X για παράλληλες πληρωμές. Ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε, πάντως, ότι η ευθύνη της κυβέρνησης είναι συλλογική για την υπόθεση. «Για τον κ. Βαρουφάκη έχω τοποθετηθεί πάρα πολλές φορές. Διευκρινίσαμε και τα θετικά και τα αρνητικά. Υπάρχει συλλογική ευθύνη μιας κυβέρνησης, δεν θα συνεχίσουμε να λέμε τα ίδια και τα ίδια» ανέφερε. 

Ο υπουργός Οικονομικών εξαπέλυσε όμως και επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη καταλογίζοντας του «νεοφιλελευθερισμό» αλλά και φλερτ με τη σκληρή δεξιά πτέρυγα του κόμματος. «Είμαστε σταθεροί στην κριτική μας ότι είστε νεοφιλεύθεροι» είπε απευθυνόμενος στη ΝΔ. «Είχατε έναν σκληρό δεξιό πρωθυπουργό που έκλεινε το μάτι στους νεοφιλελεύθερους και τώρα έχετε ένα νεοφιλελεύθερο αρχηγό που κλείνει το μάτι στους σκληρούς δεξιούς» είπε φωτογραφίζοντας τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα