Χάκερς χτύπησαν και το Dropbox και απειλούν με νέες διαρροές

Χάκερς χτύπησαν και το Dropbox και απειλούν με νέες διαρροές

Απειλούν ότι θα διαρρεύσουν προσωπικά στοιχεία εκατομμυρίων χρηστών

Χάκερς χτύπησαν αυτή τη φορά το Dropbox. Εκτοντάδες στοιχεία πρόσβασης χρηστών της συγκεκριμένης υπηρεσίας, αναρτήθηκαν στο Reddit.

Οι δράστες του “χτυπήματος” απειλούν ότι θα δώσουν στη δημοσιότητα φωτογραφίες, βίντεο και προσωπικά στοιχεία εκατομμυρίων ανθρώπων από όλο τον κόσμο.

Η διαρροή έγινε συγκεκριμένα από χάκερ, ο οποίος απείλησε ότι στην κατοχή του βρίσκονται εφτά εκατομμύρια usernames και passwords, τα οποία σκοπεύει να διαρρεύσει, με αντάλλαγμα bitcoins.

Ο ίδιος έγραψε στο δίκτυο του Reddit πως τα στοιχεία αυτά δεν προήλθαν από κυβερνοεπίθεση στους σέρβερς του αλλά από hacking εφαρμογών τρίτων (third party).

Τι συνιστά η υπηρεσία για όσους έχουν Dropbox:

Καλό είναι να ενεργοποιήσουν το two-step verification δηλαδή το εργαλείο διπλής ταυτοποίησης χρήστη, προκειμένου να είναι σίγουροι ότι δεν θα κινδυνεύσουν οι λογαριασμοί τους.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας δήλωσε πάντως στο Business Insider ότι το Dropbox “λήγει” κωδικούς για λογαριασμούς που δέχονται επιθέσεις, αν και δεν ήταν σε θέση να παρέχει τον ακριβή αριθμό των πρόσφατων “λήξεων” τέτοιου είδους.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα το Dropbox είχε δεχτεί τα “βέλη” του πρώην εργαζομένου της NSA και υπεύθυνου για τις αποκαλύψεις περί των ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος σε εξ αποστάσεως συνέντευξή του στο πλαίσιο του New Yorker Festival είχε δηλώσει ότι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την προστασία της ιδιωτικότητάς τους θα έπρεπε να αποφύγουν δημοφιλείς διαδικτυακές υπηρεσίες όπως το Dropbox, το Facebook και το Google.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα