Επίδοξοι ‘Χάρι Πότερ’: Απολύθηκαν επειδή έκαναν ξόρκια για να πάρουν προαγωγή

Επίδοξοι ‘Χάρι Πότερ’: Απολύθηκαν επειδή έκαναν ξόρκια για να πάρουν προαγωγή

Δύο Κινέζοι αξιωματούχοι έφευγαν από τη δουλειά τους και παρακολουθούσαν μαθήματα γεωμαντείας, με την πρόφαση ότι πηγαίνουν επαγγελματικά ταξίδια

Δύο Κινέζοι αξιωματούχοι απολύθηκαν με το αιτιολογικό ότι προέβησαν σε «προληπτικές δραστηριότητες», όπως ξόρκια και μάγια προκειμένου να “διασφαλίσουν” ότι θα πάρουν προαγωγή. Οι δύο άνδρες μάλιστα με την πρόφαση ότι πηγαίνουν επαγγελματικά ταξίδια, έφευγαν από τη δουλειά τους και παρακολουθούσαν μαθήματα γεωμαντείας.

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας, ο Tang Yuansong, πρώην αξιωματούχος με έδρα του την κεντρική επαρχία Χουνάν, είχε παρακολουθήσει από το 2008 μέχρι σήμερα πέντε σεμινάρια για fengshui. Προκειμένου να βρει τον χρόνο για να παραστεί σε αυτά, προφασιζόταν ότι πηγαίνει επαγγελματικά ταξίδια «περιηγητικών ερευνών» και μάλιστα χρέωνε τα δίδακτρα (σ.σ.: το κάθε σεμινάριο κόστιζε 54.000 γουάν, ήτοι 6.773 ευρώ) ως επαγγελματικές δαπάνες.

Ο Tang κέρδιζε επίσης 5.000 γουάν τον χρόνο ασκώντας πρακτικές του fengshui.

Ο άλλος αξιωματούχος, ο οποίος δεν έχει κατονομαστεί, ζήτησε από επαγγελματίες του είδους να κάνουν μάγια ούτως ώστε να πάρει προαγωγή. Τους πλήρωνε μάλιστα 100.000 γουάν ανά ξόρκι.

Οι δύο αξιωματούχοι αποβλήθηκαν από το κόμμα, ενώ σε βάρος τους έχει διαταχθεί έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εμπλέκονται σε άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος της επισήμως αθειστικής Κίνας υποτίθεται ότι δεν υποστηρίζουν κάποια θρησκεία ή αίρεση. Η κυβέρνηση της χώρας μάλιστα έχει μια ιδιαίτερα σκληρή γραμμή για τους αξιωματούχους της που ακολουθούν «προληπτικές λαϊκές πεποιθήσεις».

(Με πληροφορίες από Metro, Reuters, Xinhua)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα