Σπάει κάθε ρεκόρ εισπράξεων το αμφισβητούμενο Black Panther – Ξεπέρασε το 1 δις δολάρια

Σπάει κάθε ρεκόρ εισπράξεων το αμφισβητούμενο Black Panther – Ξεπέρασε το 1 δις δολάρια
In this Tuesday, Feb. 20, 2018, photo Rafael Jordan models the Black Panther helmet from Hasbro at Toy Fair in New York. The helmet will be available in the fall for $99.99. (AP Photo/Mark Lennihan) AP Photo/Mark Lennihan

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η νέα ταινία με τον πρώτο αφροαμερικανό υπερήρωα στην μεγάλη οθόνη. Χαρακτηρίστηκε ως φιλμ που αλλάζει τους "όρους του παιχνιδιού" από την Μισέλ Ομπάμα

Η παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών βασισμένων στον κόσμο των κόμικ και των υπερηρώων έχει πλέον κατακλύσει το αμερικάνικο σινεμά, ενώ οι περισσότερες από αυτές αποτελούν τεράστιες επιτυχίες στο box office. Η επιλογή όμως των μεγάλων εταιριών παραγωγής δεν έφερε απλά έσοδα στα ταμεία, αλλά άλλαξε και τις βαθιά ριζωμένες προκαταλήψεις στο Hollywood.

Την αρχή έκανε η ταινία Wonder Woman, σε μια ανδροκρατούμενη κινηματογραφική παραγωγή και με την πεποίθηση πως δύσκολα ένα φιλμ με βασικό πρωταγωνιστή μια γυναίκα και δη στον χώρο των υπερηρώων, θα μπορούσε να σταθεί επιχειρηματικά και να φέρει λεφτά στα ταμεία. Η ταινία αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες για την περασμένη σεζόν, μια διπλή επιτυχία δεδομένου πως στο σκηνοθετικό τιμόνι καθόταν επίσης μια γυναίκα, η Patty Jenkins.

Αυτή τη φορά, τη σκυτάλη κατάρριψης των στερεοτύπων ανέλαβε να καταρρίψει το “Black Panther”. Ο Αφροαμερικανός υπερήρωας με το λαμπερό καστ βγήκε στου κινηματογράφους παγκοσμίως και σημείωσε ρεκόρ εισπράξεων που ξεπέρασε το 1 δις δολάρια. Η επίδοση εντάσσει την ταινία στο Top 5 των φιλμ της Disney που έχουν καταφέρει κάτι αντίστοιχο και την τοποθετεί στις 32 ταινίες όλων των εποχών που έφεραν ένα δισεκατομμύριο στα ταμία τους, σύμφωνα με το IMDB.

“Κανένα στούντιο δεν μπορεί πλέον να ισχυριστεί πως ‘οι “μαύρες” ταινίες δεν ταξιδεύουν, πέρα από τον Ατλαντικό το ενδιαφέρον δεν θα είναι αρκετό” σχολιάζει ο αναλυτής των New York Times Jeff Bock. H ταινία υπερδιπλασίασε τις εισπράξεις της, σε σχέση με το ποσό που προβλεπόταν από την κυκλοφορία της στους κινηματογράφους των ΗΠΑ και Καναδά.

Δείτε το τρέιλερ:

Το ρεπορτάζ του BBC, σημειώνει πως στη Μεγάλη Βρετανία το φιλμ ξεπέρασε σε πωλήσεις το Iron Man, το Thor και Captain America, φέροντας εισπράξεις 35,4 εκατομμύρια λίρες σε τρεις εβδομάδες. Μάλιστα, φαίνεται πως από τις 18 ταινίες της Marvel που έχουν δει το φως της μεγάλης οθόνης, μόνο δύο ξεπέρασαν το εισπρακτικό ρεκόρ του πάνθηρα (τα Avengers: Age Of Ultron και The Avengers).

Στην Ελλάδα η ταινία έκοψε σε τρεις εβδομάδες 124.058 εισιτήρια, ενώ συνεχίζει να προβάλλεται στους κινηματογράφους της χώρας. Το Black Panther φαίνεται πως σημειώνει ρεκόρ και για τα ελληνικά δεδομένα, ευρισκόμενο πίσω μόνο από την ταινία “50 αποχρώσεις του γκρι: Απελευθέρωση” που έχει κόψει σε τέσσερις εβδομάδες 206.575 εισιτήρια (μέτρηση ως τις αρχές Μαρτίου 4/3).


“Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα του Black Panther! Χάρη σε εσάς, νέοι άνθρωποι θα δουν επιτέλους υπερήρωες που τους μοιάζουν στη μεγάλη οθόνη. Λάτρεψε την ταινία και ξέρω ότι θα εμπνεύσει ανθρώπους με κάθε υπόβαθρο να ψάξουν βαθιά μέσα τους και να βρουν το κουράγιο να γίνουν ήρωες των δικών τους ιστοριών” σχολίασε με tweet της στα τέλη Φλεβάρη πρώην Πρώτη Κυρία, Μισέλ Ομπάμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα