10 χρόνια χωρίς τον Βλάσση Μπονάτσο. Το 1970 είχε πει σε έξαλλο αστυνομικό : Αφήστε μας να πούμε 2 τραγούδια και μετά θα παίξουμε και τον εθνικό ύμνο”
Τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα τα έκανε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 με το μουσικό συγκρότημα Πελόμα Μποκιού, όπου είχε υπογράψει τη μεγάλη επιτυχία Γαρύφαλλος. Οι νεότεροι Οι νεότεροι τον γνώρισαν από τα σόου και τα τηλεπαιχνίδια (pics+vid)
- 14 Οκτωβρίου 2014 09:55
Οι παλιότεροι τον θυμούνται σαν τραγουδιστή της ροκ, μέλος των ΠΕΛΟΜΑ ΜΠΟΚΙΟΥ, που τραγουδούσε το αγαπημένο «Γαρύφαλλε γαρύφαλλε». Οι νεότεροι τον γνώρισαν από τα σόου και τα τηλεπαιχνίδια. Ο Μπονάτσος ήταν ένας καλλιτέχνης, που κέρδιζε το κοινό με το χιούμορ και τις πλάκες του. Οι ΠΕΛΟΜΑ ΜΠΟΚΙΟΥ και ο Βλάσσης, εμφανίστηκαν στη μουσική σκηνή στα τέλη της δεκαετίας του ’60.
Αίσθηση προκάλεσε το περίεργο όνομα του συγκροτήματος. Στην αρχή τα μέλη δεν αποκάλυπταν τι σημαίνει. Κάθε φορά που τους ρωτούσαν, απάνταγαν και κάτι διαφορετικό. Μέχρι και αρχαίο μουσικό όνομα υποστήριξαν ότι είναι το «ΠΕΛΟΜΑ ΜΠΟΚΙΟΥ».
Τελικά, σύντομα αποκαλύφθηκε ότι δεν ήταν τίποτα άλλο, από τα αρχικά των επιθέτων των μελών του συγκροτήματος. Από τους ΠΕΛΟΜΑ, αμέσως ξεχώρισε για το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του, ο Βλάσσης Μπονάτσος. Έκανε πλάκες, έλεγε αστεία και χρησιμοποιούσε ατάκες που πέρναγαν στο λεξιλόγιο των νέων. Ο Βλάσσης «δεν κολλούσε πουθενά», έλεγαν όσοι τον γνώρισαν. Τη δεκαετία του ’70 δε δίστασε να τα βάλει ακόμα και με έναν αστυνομικό, που πήγε να διακόψει μια από τις συναυλίες του συγκροτήματος.
Ο Βλάσσης τότε του ζήτησε να τους επιτρέψει να πουν άλλα δύο τραγούδια, για να μπορέσουν να πληρωθούν και να γλιτώσουν το ξύλο από τους πατεράδες τους. «Θα παίξουμε ακόμα και τον Εθνικό Ύμνο αν θέλετε» είπε στον αστυνομικό.
Τελικά, η συναυλία κράτησε ακόμα 25 λεπτά. Οι ΠΕΛΟΜΑ ΜΠΟΚΙΟΥ, ξεσήκωναν πάντα το κοινό. Το αγαπημένο τραγούδι του κόσμου ήταν το «Γαρύφαλλε γαρύφαλλε», που γράφτηκε από τον Μπάμπη Κιουρτσόγλου σε μια μέρα. Με το πέρασμα του χρόνου, ο Μπονάτσος ταύτισε το όνομά του με το συγκεκριμένο τραγούδι. Σημαντική στιγμή στην καριέρα του ήταν η εμφάνισή του ως Τσε Γκεβάρα, στη θεατρική παράσταση «Εβίτα», με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη.
Την εποχή που γινόταν η οντισιόν, ο Βλάσσης είχε μια άλλη επαγγελματική πρόταση. Να εμφανιστεί σε μπουζουξίδικο της Εθνικής οδού. Ο χρόνος έδειξε ότι η επιλογή του να εμφανιστεί στο θέατρο ήταν σωστή, όχι μόνο για την επαγγελματική του πορεία, αλλά και γιατί τότε γνωρίστηκε και έγινε ζευγάρι με την Αλίκη. Βουγιουκλάκη και Μπονάτσος έμειναν μαζί για έξι χρόνια και η σχέση τους ανανέωσε, την ερωτικά ταλαιπωρημένη, Βουγιουκλάκη.
Μετά τον χωρισμό τους, ο Βλάσσης συνέχισε την πορεία του στην τηλεόραση, παρουσιάζοντας σόου και τηλεπαιχνίδια.
Από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές του επιτυχίες ήταν Οι Απαράδεκτοι, μαζί με το Γιάννη Μπέζο, τον Σπύρο Παπαδόπουλο και τη Δήμητρα Παπαδοπούλου. Επίσης, ήταν ο πρώτος Έλληνας που παρουσίασε τηλεοπτικές φάρσες σε επώνυμους, ανοίγοντας το δρόμο σ’ ένα πολύ δημοφιλές είδος ψυχαγωγικής εκπομπής. Ασχολήθηκε, ακόμα, με τηλεπαιχνίδια και τηλεοπτικά σόου.
Γιος δικαστικού και μιας καθηγήτριας πιάνου, ο Βλάσσης Μπονάτασος ήταν ένας αισιόδοξος και πολύ ανεξάρτητος άνθρωπος και καλλιτέχνης. Λάτρευε τις γυναίκες, για τις οποίες, μάλιστα, είχε τραγουδήσει. Περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη λάτρεψε, όμως, την πρωτότοκη κόρη της Ζωής Λάσκαρη, Μάρθα Κουτουμάνου, με την οποία παντρεύτηκε το 1996. Λίγους μήνες μετά το γάμο τους, μια άλλη γυναίκα έμελλε να κλέψει την καρδιά του Βλάσση, η κόρη του, που πήρε το όνομα Ζωή-Ελένη.
Πέθανε ξαφνικά στις 14 Οκτωβρίου του 2004 σε ηλικία 55 ετών. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο θάνατός του οφείλεται σε “αποφρακτική οιδηματώδη λαρυγγίτιδα”.
(Με πληροφορίες από τη Μηχανή του Χρόνου)