Μεϊμαράκης σε Παυλόπουλο: Υπάρχει ακόμη χρόνος για εθνική συνεννόηση, στη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών

Μεϊμαράκης σε Παυλόπουλο: Υπάρχει ακόμη χρόνος για εθνική συνεννόηση, στη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης αποχωρεί από το Προεδρικό Μέγαρο την Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ενημέρωσε τον κ Παυλόπουλο για τα αποτέλεσμα της διερευνητικής εντολής που έλαβε την περασμένη Παρασκευή. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΝΔ επέστρεψε στον ΠτΔ την εντολή και εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό. "Καταστροφική πορεία με ευθύνη Τσίπρα", είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε εθνική συνεννόηση (Vid)

Στη συνέχιση της προσπάθειας εθνικής συνεννόησης, με τη σύγκληση των πολιτικών αρχηγών την Πέμπτη, εφόσον όπως όλα δείχνουν οι διερευνητικές αποβούν άκαρπες, επέμεινε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στον οποίον επέστρεψε την εντολή.

Ο κ. Μεϊμαράκης εξήγησε γιατί έκανε χρήση της εντολής και  εξάντλησε τα περιθώρια: “Γιατί αυτό προβλέπει το Σύνταγμα και επιβάλλεται θα έλεγα, γιατί η εθνική συνεννόηση χρειάζεται ώστε να λύσουμε τα μεγάλα προβλήματα”.

Σημείωσε με νόημα αναφερόμενος εμμέσως στην άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να συναντηθεί μαζί του ότι: “Το Σύνταγμα δεν προβλέπει φιλικές συζητήσεις, αλλά θεσμικές”.

Τόνισε επίσης πως: “Η χώρα οδηγείται σε καταστροφική πορεία, που θα μπορούσε να αποφευχθεί, με ευθύνη του κ. Τσίπρα. Πιστεύω, ότι ακόμα και τώρα, μπορεί να γίνει συμφωνία. Ακόμη και τώρα, να καταλάβει ο πρωθυπουργός, ότι πρέπει να συναντηθούμε και να μιλήσουμε”.

Χαρακτήρισε καθοριστικό το ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας σε αυτό και του είπε: ” Θα ανταποκριθώ σε κάθε προσπάθεια, που γνωρίζω ότι κάνετε, για να συνεννοηθούν οι πολιτικές δυνάμεις. Έχουμε ακόμη χρόνο στη συνεδρίαση υπό την Προεδρία σας, για να πρυτανεύσει η λογική της Εθνικής Συνεννόησης.”

Υπογράμμισε έτσι την ανάγκη να συγκληθεί οπωσδήποτε το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, δια ζώσης και όχι τηλεφωνικά όπως ήθελαν ορισμένα σενάρια.

Εξαπέλυσε επίθεση κατά του παραιτηθέντα πρωθυπουργού: “Οι πολίτες να γνωρίζουν, ότι ο Τσίπρας ξέρει, ότι μετά τις εκλογές θα υπάρξουν μέτρα πιο επώδυνα λόγω των εκλογών.”

Υπενθύμισε δε ότι και τον περασμένο Δεκέμβριο ή χώρα οδηγήθηκε σε κάλπες με ευθύνη του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ζήτησε επίσης αφού η χώρα οδηγείται σε εκλογές με ευθύνη Τσίπρα να υπάρξει πολιτικός πολιτισμός , αν και ή ένταση είναι φυσιολογική όπως είναι σε προεκλογική περίοδο. Σημείωσε μάλιστα ότι οι πρέπει “να υπάρχει η δυνατότητα και μετά τις εκλογές να συνεννοηθούμε”.

Έθεσε πάντως το ερώτημα εάν ο Σύριζα είναι όντως πρώτο κόμμα, όπως λέει ο κ.Τσίπρας, με ποιον θα κάνει κυβέρνηση;

Ο κ.Παυλόπουλος από την πλευρά του χαρακτήρισε πολύ σημαντικό τον ρόλο των κομμάτων κατά τις διερευνητικές μέχρι την εκλογική διαδικασία και ζήτησε κλίμα πολιτικού πολιτισμού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα