Παρέμβαση Σαμαρά σήμερα το μεσημέρι για την οικονομία

Παρέμβαση Σαμαρά σήμερα το μεσημέρι για την οικονομία
ΑΘΗΝΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.(Eurokinissi-ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) eurokinissi

Ο πρόεδρος της Ν.Δ θα προβεί σε δήλωση στις 12.30, ενώ αύριο συνεδριάζει το γαλάζιο άτυπο πολιτικό συμβούλιο για πρώτη φορά με τη νέα του σύνθεση και με τις γνωστές διαφωνίες για τη στήριξη ή όχι των μεταρρυθμίσεων από γαλάζιας πλευράς στη Βουλή

Νέα παρέμβαση για την οικονομία από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι δήλωση από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Συγγρού.

Θα ακολουθήσει μία άτυπη ενημέρωση από το συντονιστή Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ενώ η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του άτυπου πολιτικού συμβουλίου μετατίθεται για αύριο πρωί. Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση του συγκεκριμένου οργάνου με τη νέα του σύνθεση, η οποία είχε προκαλέσει και αντιδράσεις τόσο βουλευτών για τη διαδικασία, καθώς κατόπιν συνεννοήσεων υπήρξαν τέσσερις υποψήφιοι για τις τέσσερις θέσεις, αλλά και κομματικών στελεχών για τη συμμετοχή σχεδόν αποκλειστικά κοινοβουλευτικών σε ένα κομματικό όργανο.

Η Συγγρού σε όλα τα επίπεδα τις τελευταίες ημέρες καλεί την κυβέρνηση να έλθει σε συμφωνία άμεσα και να μη χάσει άλλο χρόνο, κατηγορώντας ταυτόχρονα το ΣΥΡΙΖΑ ότι οδηγεί τη χώρα σε τρίτο μνημόνιο και πως θα λάβει νέα μέτρα. Επιχειρεί ταυτόχρονα να ακυρώσει το διαπραγματευτικό προφίλ της κυβέρνησης και έχει βάλει στο στόχαστρο τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, χωρίς όμως να προσανατολίζεται και σε πρόταση μομφής.

Το πολιτικό συμβούλιο στην αυριανή τελικά συνεδρίαση αναμένεται να συζητήσει και το ποια πρέπει να είναι η στάση της Ν.Δ στη Βουλή έναντι μεταρρυθμίσεων που θα φέρει η κυβέρνηση ως προϋπόθεση μίας συμφωνίας έκτακτης χρηματοδότησης. Στη γαλάζια ηγετική ομάδα όπως έχει γράψει το news247 υπάρχουν δύο διαφορετικές γραμμές : Οι “σκληροί”και οι “υπεύθυνοι”. Με τη δεύτερη λογική τάσσονται και πολλοί βουλευτές.

Στο άτυπο πολιτικό συμβούλιο συμμετέχουν ο γραμματέας της Ν.Δ Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Γιάννης Πλακιωτάκης, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης, ο Αντιπρόεδρος της βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο εκπρόσωπος τύπου Κώστας Καραγκούνης, ο σύμβουλος του προέδρου Χρύσανθος Λαζαρίδης και οι βουλευτές Όλγα Κεφαλογιάννη, Μάκης Βορίδης,Γεράσιμος Γιακουμάτος και Θανάσης Μπούρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα