Το βρετανικό fish ‘n’ chips έγινε πίτα
Μια ιδιαίτερα έξυπνη συνταγή για λευκό ψάρι, σκεπασμένο με απίθανες τηγανιτές πατάτες
- 12 Μαρτίου 2018 07:27
Αυτή την μαγειρική σελίδα του BBC την έχουμε “κοζάρει” εδώ και χρόνια. Απλές οι συνταγές της, αλλά πάντα ευφάνταστες και ιδιαίτερα εντυπωσιακές. Όπως αυτή που θα δείτε παρακάτω. Εμάς τουλάχιστον μας έκανε να θέλουμε να τη δοκιμάσουμε. Το fish n Chips είναι παράδοση στη Βρετανία, αλλά η βασική του ιδέα να γίνει μια ωραία “πίτα του βοσκού”, αποτελεί κάτι που δεν το είχαμε φανταστεί.
Υλικά
- 3 αυγά
- 50γρ. βούτυρο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 600ml γάλα
- Μισό ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
- 6 μικρά αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. κάπαρι
- Το χυμό από ένα λεμόνι
- 800γρ. πατάτες
- 600 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου κομμένο σε κομμάτια (παστό ή φρέσκο)
- 1 κ.σ. λευκό ξύδι
Προετοιμασία
- Βράσε τα αυγά για επτά λεπτά και βύθισε αμέσως σε κρύο νερό. Άφησε στην άκρη
- Λιώσε το βούτυρο και βάλε με το ελαιόλαδο σε βαθύ σκεύος. Σόταρε τα κρεμμύδια να μαραθούν και στη συνέχεια πρόσθεσε το αλεύρι ανακατεύοντας ώσπου να πάρεις μια μαλακή πάστα. Πρόσθεσε το μαϊντανό και τα αγγουράκια τουρσί, την κάπαρη και το χυμό λεμόνι και αλατοπιπέρωσε.
- Ζέστανε το φούρνο στους 200oC. Καθάρισε τις πατάτες και κόψε τηγανητές. Ρίξε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, αφήνοντας να βράσουν για δύο μόλις λεπτά. Στράγγιξε σε πανέρι και άφησε στην άκρη
- Άπλωσε τη μισή σάλτσα στη βάση ενός ταψιού, από πάνω τα κομμάτια του ψαριού, τα αυγά σε κομμένα στα τέσσερα και σκέπασε με την υπόλοιπη σος. Άπλωσε από πάνω τις πατάτες, το ξύδι, αλατοπιπέρωσε και ράντισε με λίγο ελαιόλαδο.
- Ψήσε στο φούρνο για 40′ λεπτά να πάρουν χρώμα οι πατάτες
ΠΗΓΗ BBC GOOD FOOD