Σημαντική συμφωνία ΤΡΑΙΝΟΣΕ-COSCO για μεταφορά φορτίων από τον Πειραιά στην Ευρώπη

Σημαντική συμφωνία ΤΡΑΙΝΟΣΕ-COSCO για μεταφορά φορτίων από τον Πειραιά στην Ευρώπη

Τι αφορά η συμφωνία, που υπεγράφη μεταξύ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της COSCO. Ποιες οι δεσμεύσεις των δύο εταιριών

Μνημόνιο συνεργασίας για την μεταφορά φορτίων με τον ελληνικό σιδηρόδρομο από το λιμάνι του Πειραιά προς την κεντρική Ευρώπη και αντίστροφα, υπέγραψαν την Δευτέρα (13/10) η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η COSCO.

Το μνημόνιο περιλαμβάνει οκτώ σημεία, με τα οποία οι δύο πλευρές δεσμεύονται για την ενίσχυση και τη βελτιστοποίηση των εμπορικών δραστηριοτήτων και της κίνησης φορτίων από το λιμάνι του Πειραιά προς τις βαλκανικές χώρες και την κεντρική Ευρώπη.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεσμεύεται να παράσχει την απαιτούμενη χωρητικότητα ώστε να διευκολύνει την κίνηση των φορτίων που ξεκινούν από τον Πειραιά, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες των συνθηκών άφιξης των πλοίων. Όσον αφορά την COSCO, δεσμεύεται να χρησιμοποιεί την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως τον κύριο πάροχο σιδηροδρομικών υπηρεσιών στην Ελλάδα για τη μεταφορά του φορτίου που εισέρχεται ή εξέρχεται από το λιμάνι του Πειραιά.

Μ. Παπαδόπουλος: “Να ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες συμφωνίες”

Παρών στην υπογραφή της συμφωνίας ήταν και ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος δήλωσε: “Πιστεύω ότι με τη συνεργασία αυτή θα εξυπηρετηθεί η κίνηση φορτίων από τον Πειραιά προς την Κεντρική Ευρώπη και τις Βαλκανικές χώρες και αντίστροφα.

Οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνουν με την υπογραφή αυτού του μνημονίου συνεργασίας οι δύο εταιρείες, θα συμβάλλουν στην υλοποίηση του στόχου αυτού.

Η μέχρι σήμερα επιτυχής προσέγγιση κορυφαίων πολυεθνικών εταιρειών να χρησιμοποιήσουν το λιμάνι του Πειραιά ως λιμάνι εισόδου στην αγορά της Κεντρικής Ευρώπης, καθιστά επιτακτική την υπογραφή του μνημονίου αυτού.

Χαιρετίζουμε ως Ελληνική Κυβέρνηση κι εγώ προσωπικά ως αρμόδιος Υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, την υπογραφή του μνημονίου αυτού και ελπίζουμε ότι αυτό θα αποτελέσει την πρώτη τέτοια συμφωνία – πλαίσιο ώστε να ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες συμφωνίες για την επίτευξη του παραπάνω στόχου”.

Πρόεδρος ΤΡΑΙΝΟΣΕ: “Ιστορικής σημασίας συμφωνία”

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος επεσήμανε: “Η σημερινή συμφωνία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την COSCO είναι ιστορικής σημασίας για τον ελληνικό σιδηρόδρομο καθώς δημιουργεί ανεξάντλητες ευκαιρίες ανάπτυξης και ανοίγει το δρόμο για να γίνει η Ελλάδα Παγκόσμιο Διαμετακομιστικό Κέντρο και πύλη εισόδου εμπορευμάτων για την Ευρώπη.

Επίσης αναβαθμίζεται ο ρόλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως κύριας σιδηροδρομικής εταιρίας που θα συντονίζει τη διέλευση φορτίων της COSCO προς την Κεντρική Ευρώπη.

Τα στελέχη και οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατέβαλαν σημαντικές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια για να φτάσει η εταιρία σήμερα να παρέχει αξιόπιστες και ανταγωνιστικές υπηρεσίες. Έχοντας επιτυχώς δρομολογήσει 31 εμπορικές αμαξοστοιχίες τους τελευταίους 3 μήνες έχουμε πλέον αποδείξει ότι είμαστε αξιόπιστος εταίρος μεγάλων πολυεθνικών εταιριών”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα