Καλά στην υγεία τους οι 3 πυροσβέστες. Αισιόδοξη εικόνα από το μέτωπο της φωτιάς

Καλά στην υγεία τους οι 3 πυροσβέστες. Αισιόδοξη εικόνα από το μέτωπο της φωτιάς
Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η νέα πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε περιοχή χαμηλής βλάστησης κοντά στο Λαγονήσι, ενώ οι φλόγες έχουν πλησιάσει πολύ κοντά σε δύο οικισμούς. Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017 (EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Καλύτερα στην υγεία τους είναι οι τρεις πυροσβέστες που νοσηλεύονται με εγκαύματα στο 251 ΓΝΑ. Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στην Ανάβυσσο. Νέες εστίες σε Λέσβο, Ηλεία και Καβάλα.

Ευχάριστα είναι τα νέα για την κατάσταση της υγείας των τριών πυροσβεστών που νοσηλεύονται με εγκαύματα στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, από τη νέα μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην Ανάβυσσο και η οποία είναι σε εξέλιξη. Οριοθετημένη φαίνεται πως είναι η φωτιά που ξέσπασε το πρωί στην περιοχή. Νέες εστίες έχουν προκύψει σε Λέσβο, Καβάλα και Ηλεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, και οι τρεις είναι καλύτερα στην υγεία τους και ίσως πάρουν εξιτήριο αύριο. Σημειώνεται ότι τους τραυματίες πυροσβέστες επισκέφθηκαν νωρίτερα στο 251 ΓΝΑ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Καπέλιος.

Οι φλόγες κύκλωσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα που άρπαξαν φωτιά με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι τρεις πυροσβέστες από τους τέσσερις που επέβαιναν σε αυτά. Τα τραύματά τους είναι περισσότερο στα χέρια, διακομίστηκαν στο 251 ΓΝΑ και τους παρέχονται οι Πρώτες Βοήθειες.

Το News 24/7 και ο ρεπόρτερ Μάνος Φραγκιουδάκης βρέθηκαν στο σημείο νωρίς το απόγευμα και κατέγραψαν τις εικόνες της καταστροφής που άφησε στο πέρασμά της η φωτιά. Δύο αυτοκίνητα ακόμη, αλλά και ένα σπίτι τυλίχτηκαν στις φλόγες.

Παράλληλα, η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί πλέον, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες εστίες στην καμένη έκταση. Τα εναέρια μέσα έχουν αποχωρήσει και αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 50 πυροσβέστες με 27 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 21 ατόμων και 12 οχήματα ΟΤΑ.

Μεγάλος εχθρός, ο δυνατός άνεμος

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην περιοχή είναι οι εξαιρετικά δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, εντάσεων 6-7 μποφόρ, μη τυχόν αυτό προκαλέσει αναζωπυρώσεις, ενώ σίγουρα θα τύχουν διερεύνησης από τις Αρχές τα περιστατικά απανωτών πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή και μάλιστα από οικόπεδα.

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η νέα πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε περιοχή χαμηλής βλάστησης κοντά στο Λαγονήσι, ενώ οι φλόγες έχουν πλησιάσει πολύ κοντά σε δύο οικισμούς. Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017 (EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

 

Εν τω μεταξύ, αιχμές άφησε μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Πέτρος Φιλίππου λέγοντας πως μέσα σε 3 μέρες εκδηλώθηκαν τρεις φωτιές στον ίδιο δρόμο. Παράλληλα, έκκληση μέσω του σταθμού μας απηύθυνε και ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σαρωνικού. Ο Δημήτρης Σόφος ζήτησε από τους κατοίκους να μετακινήσουν τα οχήματά τους από τους δρόμους που είναι στενοί ούτως ώστε να μπορούν να περάσουν τα πυροσβεστικά.

Νέες εστίες πυρκαγιάς σε όλη τη χώρα

Την ίδια ώρα, νέες εστίες έχουν ξεσπάσει από το πρωί σε Λέσβο, Καβάλα και Ηλεία. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Λέσβο όπου καίγεται πευκοδάσος στην περιοχή Καφενεδέλια και πνέουν θυελλώδεις άνεμοι πάνω από 7 μποφόρ που καθιστούν ανεξέλεγκτη επί του παρόντος την πυρκαγιά και την πορεία της.

Μάλιστα, οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως η πυρκαγιά στο νησί οφείλεται σε εμπρησμό. «Πρόκειται για εμπρησμό» δήλωσε στον σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης, Νικόλαος Μπαμπάκος. «Μπήκε η πρώτη φωτιά στις 4.30 το απόγευμα, άμεσα την έσβησε πυροσβεστική δύναμη που μετέβη στην περιοχή και αμέσως παρακάτω ξεσπούσαν νέα μέτωπο».

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε την ίδια ώρα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Γεράκι του δήμου Ήλιδας, στη βόρεια Ηλεία. Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ώστε να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα