Εργασίες με σιδεροτροχό έκανε ο 60χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό από αμέλεια στη Ρόδο

Εργασίες με σιδεροτροχό έκανε ο 60χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό από αμέλεια στη Ρόδο

Τουλάχιστον δύο οικισμοί κινδύνευσαν από την φωτιά που τέθηκε αργά τη νύχτα του Σαββάτου υπό μερικό έλεγχο και στο πέρασμά της ισοπέδωσε 1.000 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης, ενώ κάηκαν δύο αυτοκίνητα σε μάντρα αυτοκινήτων και μία επιχείρηση πάνελ αλουμινίου

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια αναμένεται να οδηγηθεί ο 60χρονος Β.Δ. που συνελήφθη από άντρες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής, στην περιοχή της Παστίδας, ως ο υπέυθυνος για την πρόκληση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος που διατηρεί επιχείρηση με κάβα, εκείνη την ώρα και ενώ στην περιοχή υπήρχαν υψηλές θερμοκρασίες και εξαιρετικά δυνατοί άνεμοι, εκείνος έκοβε σίδερα στην αυλή της επιχείρησής του με σιδεροτροχό με αποτέλεσμα οι σπίθες να πάνε σε ξηρά χόρτα και να προκληθεί η πυρκαγιά που σύντομα πήρε τεράστια έκταση, αφού μέχρι το βράδυ πρόλαβε να ισοπεδώσει τουλάχιστον 1.000 στρέμματα και και να κινδυνεύσουν άμεσα οι οικισμοί της Αγίας Βαρβάρας και το Τσαΐρι.

Από την πυρκαγιά κάηκαν τελικά δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα σε μάντρα αυτοκινήτων και μία βιοτεχνία πάνελ αλουμινίου, η οποία εξετάζεται όμως αν καταστράφηκε από αυτή την πυρκαγιά ή εντελώς συμπτωματικά εκείνη την ώρα ξέσπασε φωτιά και στην ίδια την επιχείρηση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η φωτιά πήρε γρήγορα τέτοια έκταση που χρειάστηκε να μεταβούν ενισχύσεις στην Ρόδο ακόμα και από την Αθήνα με πλοία και ελικόπτερα Super Puma.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα