Μέσω του Ραδιοφώνου 24/7 η αντιπαράθεση για την Υγεία

Μέσω του Ραδιοφώνου 24/7 η αντιπαράθεση για την Υγεία
Συνέχιση της συζήτησης και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις». Τρίτη 1 Αυγούστου 2017(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «λαϊκισμό» την κριτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τους σημαιοφόρους του Δημοτικού και τόνισε πως αριστεία είναι να ανοίγουν τα σχολεία στην ώρα τους. Βολές κατά του Ιασ. Φωτήλα της ΝΔ που τάχθηκε στο ραδιόφωνο 24/7 υπέρ της διοχέτευσης των ασθενών σε ιδιωτικά θεραπευτήρια

Εμβληματική μεταρρύθμιση χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός το νέο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή και υπογράμμισε μάλιστα ότι οι αλλαγές αυτές έρχονται να συμπληρώσουν την κορυφαία μεταρρύθμιση της ίδρυσης του ΕΣΥ τη δεκαετία του 1980 από τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Μιλώντας στην Ολομέλεια ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι δημιουργία νέων δομών για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας για όλους τους πολίτες καλύπτει μια διαχρονική έλλειψη και ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί θεμελιώδη αρχή η καθολική πρόσβαση στο σύστημα υγείας «ανεξαρτήτως εισοδήματος, κοινωνικής τάξης και καταγωγής». Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε και την ίδρυση ενός νέου νοσοκομείου στην Κάρπαθο.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε επίσης ότι το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια Υγεία υπερβαίνει την επιτροπεία των δανειστών και καταλόγισε στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι δεν έκαναν κάτι αντίστοιχο στις διακυβερνήσεις τους. Μάλιστα κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι τα χρόνια της κρίσης αντιμετώπισαν το χώρο της Υγείας ως μια ευκαιρία για να εξυπηρετήσουν ιδιωτικά συμφέροντα. Ο πρωθυπουργός αντιπαρέβαλε, μάλιστα, το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ για ισότιμη πρόσβαση το πληθυσμού στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας με εκείνο της ΝΔ.

Τσίπρας για δηλώσεις Φωτήλα στο Ραδιόφωνο 24/7: η ΝΔ δεν μπορεί να κρυφτεί

Μάλιστα καταλόγισε στη ΝΔ νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις. Προς επίρρωση του ισχυρισμού του επικαλέστηκε τις δηλώσεις του αναπληρωτή τομεάρχη Υγείας της ΝΔ, Ιάσωνα Φωτήλα στο ραδιόφωνο 24/7 ο οποίος τάχθηκε ανοικτά υπέρ της διοχέτευσης των ασθενών σε ιδιωτικά θεραπευτήρια. Ο κ. Τσίπρας σχολίασε στο ίδιο πλαίσιο ότι η ΝΔ δεν μπορεί να κρύψει τις θέσεις της υπέρ της πλήρους ιδιωτικοποίησης της Υγείας. Επίσης κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι ξεπούλησαν το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν και υπενθύμισε το σκάνδαλο της δωρεάν νοσηλείας πολιτικών προσώπων αλλά και των αργομισθιών στο ίδιο νοσοκομεία. Ταυτόχρονα μίλησε για το “πάρτυ” του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Novartis.

Αριστεία δεν είναι να υψώνουν το εθνικό σύμβολο μικρά παιδιά

Ο πρωθυπουργός απάντησε όμως και στις επιθέσεις που δέχεται η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να επιλέγονται με κλήρωση και όχι βάσει βαθμολογίας οι σημαιοφόροι στις παρελάσεις του Δημοτικού. Καταλόγισε μάλιστα «λαϊκισμό» στη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τόνισε ότι οι κυβερνήσεις τους ότι «έκλεισαν σχολεία και έδιναν φωτοτυπίες αντί για βιβλία». Ανέφερε, μάλιστα, ότι αριστεία δεν είναι το ποιος μαθητής θα κρατά τη σημαία στα 7 ή και στα 8 χρόνια του» αλλά το «να ανοίγουν τα σχολεία στην ώρα τους και να ανοίγουν περισσότερες βιβλιοθήκες».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα