Μεϊμαράκης καλεί Τσίπρα, αλλά εκείνος αρνείται τη συνάντηση

Μεϊμαράκης καλεί Τσίπρα, αλλά εκείνος αρνείται τη συνάντηση
, 29 2015. SOOC

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό στο κινητό και άφησε μήνυμα στο γραφείο του. Τελικά ο κ.Τσίπρας επέστρεψε την κλήση, για να του δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να συναντηθούν

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης τηλεφώνησε στις 10.15 στον παραιτηθέντα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο κινητό του τηλέφωνο, προκειμένου να συναντηθούν στο πλαίσιο των διερευνητικών.

Καθώς ο κ.Τσίπρας δεν απάντησε, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε μήνυμα στο γραφείο του.

Τελικά λίγο μετά τις 12 ο παραιτηθείς πρωθυπουργός επέστρεψε το τηλεφώνημα που του είχε κάνει ο κ. Μεϊμαράκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης που έχει λάβει, κάλεσε τον κ. Τσίπρα σε συνάντηση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από τη ΝΔ, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι «δεν θέλει να συναντηθούν».

Ο κ.Μεϊμαράκης όταν είχε παραλάβει την εντολή στο πλαίσιο των διερευνητικών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, είχε δηλώσει ότι θα ζητούσε και από τον κ.Τσίπρα να συναντηθούν προκειμένου να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια αναζήτησης λύσης από την παρούσα Βουλή.

Στην πραγματικότητα, στόχος του κ.Μεϊμαράκη είναι να εκθέσει τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό στα μάτια των κεντρώων και πιο συντηρητικών πολιτών, για την ψήφο των οποίων θα ανταγωνιστούν σε αυτές τις εκλογές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ: Με το να δείχνει ο πρόεδρος της ΝΔ ότι εκείνος εξαντλεί κάθε δυνατότητα συζήτησης για μία λύση από την παρούσα Βουλή, ενώ ο κ.Τσίπρας δεν επιθυμεί το διάλογο, παρουσιάζει τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό ως ανεύθυνο ο οποίος οδήγησε τη χώρα σε κάλπες για εσωκομματικούς λόγους ενώ είχε κι άλλες επιλογές.

Ήδη με την επιλογή του να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον πρόεδρο της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο κ.Μεϊμαράκης έδωσε βήμα στους εξ αριστερών αντιπάλους του κ.Τσίπρα με στόχο να τον αποδομήσει και από τις δύο πλευρές.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται εντός της ημέρας να επικοινωνήσει και με το γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα