Κατά των ‘διαδηλωτών της κατσαρόλας’ αλλά υπέρ των καναλιών ο Λεβέντης

Κατά των ‘διαδηλωτών της κατσαρόλας’ αλλά υπέρ των καναλιών ο Λεβέντης
ΒΟΥΛΗ - Συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως, σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, σχετικά με τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ζήτησε να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα αλλά προειδοποίησε ότι τα κυβερνητικά στελέχη "στο τέλος θα φάνε ξύλο". Υποστήριξε ότι πρέπει να να δοθούν άδειες σε όλα τα κανάλια και μίλησε για "πραξικόπημα" κατά των τηλεοπτικών σταθμών

Κατά των διαδηλωτών της «κατσαρόλας» και της «γραβάτας», όπως τους αποκάλεσε, τάχθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και ζήτησε να φύγουν από τους δρόμους όσοι αποκλείουν την κυκλοφορία.

Ο κ. Λεβέντης πήρε σαφείς αποστάσεις από τις μορφές διαμαρτυρίας που επέλεξαν οι διαδηλωτές κατά του ασφαλιστικόυ λέγοντας ότι «αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά». Ταυτόχρονα, όμως, προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι με τα μέτρα που προωθεί κατά των ελευθέρων επαγγελματιών και των αγροτών «στο τέλος θα φάει ξύλο». 

Παράλληλα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έθεσε τους όρους του για την υπερψήφιση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. «Αύριο το πρωί θα ψηφίσω το ασφαλιστικό αν βάλετε πλαφόν στα 1.500 ευρώ. Αν συγχωνεύσετε όλες τις συντάξεις σε μία, αν κόψετε τις συντάξεις των πλουσίων και των τέως βουλευτών» ανέφερε. 
Ο κ. Λεβέντης επιτέθηκε όμως και στην κυβέρνηση για την πρόθεσή της να χορηγήσει μόνο τέσσερις άδειες στα κανάλια λέγοντας ότι πρέπει να πάρουν άδειες όλα τα κανάλια που λειτουργούν. Χαρακτήρισε, μάλιστα, “πραξικόπημα” τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα