Πεδίο μάχης το Μενίδι ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ

Πεδίο μάχης το Μενίδι ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Συλλαλητήριο στην Αθήνα το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013, από την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) με κεντρικό σύνθημα «Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς, νόμιμοι οι μετανάστες». Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Ομόνοια και ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Οπαδοί του Ολυμπιακού που επέβαιναν σε 50 δίκυκλα επιτέθηκαν στο τρένο που μετέφερε οπαδού του ΠΑΟΚ με διάφορα αντικείμενα και φωτοβολίδες

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε νωρίς το πρωί το Μενίδι ανάμεσα σε οπαδού του ΠΑΟΚ και οπαδούς του Ολυμπιακού που τους είχαν στήσει καρτέρι στον σιδηρόδρομο.

Καθώς το τρένο που μετέφερε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, έφτασε στο Μενίδι, οπαδοί του Ολυμπιακού που επέβαιναν σε 50 δίκυκλα επιτέθηκαν στο τρένο με διάφορα αντικείμενα και φωτοβολίδες.

Οπαδοί του ΠΑΟΚ ανάγκασαν τον μηχανοδηγό να ακινητοποιήσει το τρένο, βγήκαν έξω και συνεπλάκησαν με τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Αμέσως ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση ενεπλάκησαν και διέλυσαν τον όχλο, ενώ προχώρησαν και σε 9 συλλήψεις.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά δύο νεαροί που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο, ενώ από τους αστυνομικού κατασχέθηκαν βόμβες μολότοφ, ρόπαλα, σιδερογροθιές, κροτίδες και κράνη.

Έρευνα και προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, της Ασφάλειας Αττικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα