Φάκελος Kurt Cobain: Εμπλέκεται η κόρη μου στην αυτοκτονία, λέει ο πατέρας της Courtney Love

Φάκελος Kurt Cobain: Εμπλέκεται η κόρη μου στην αυτοκτονία, λέει ο πατέρας της Courtney Love

Πολλοί οπαδοί των Nirvana ακόμα πιστεύουν πως η γυναίκα του έφερε μεγάλη ευθύνη για την αυτοκτονία του ηγέτη του θρυλικού συγκροτήματος (Pics)

Ένα υβριστικό και υποτιμητικό για την Courtney Love σημείωμα του Curt Cobain δημοσίευσε αυτές τις μέρες η αστυνομία του Σιάτλ, το οποίο αποτελεί μια παραλλαγή των γαμήλιων όρκων.

Το σημείωμα βρέθηκε στo πορτοφόλι του Cobain, 20 χρόνια πριν, τη μέρα που ο τραγουδιστής των Nirvana έδωσε τέλος στη ζωή του και γράφει:

“Εσύ, ο Curt Cobain παίρνεις για νόμιμη κατεστραμμένη σύζυγό σου την Courtney Love, ακόμα και όταν είναι μια σκύλα με σπυράκια, η οποία θα χρησιμοποιεί όλα σου τα λεφτά για ναρκωτικά και πορνεία”.

Δεν είναι λίγοι οι ανά τον κόσμο οπαδοί των Nirvana, οι οποίοι θεωρούσαν και ακόμα θεωρούν τη Love ως την αιτία της αυτοκτονίας του Cobain. Ο τραγουδιστής των Nirvana βρέθηκε νεκρός στις 8 Απριλίου του 1994, από τον ηλεκτρολόγο Gary Smith, που πήγε στο σπίτι για να κάνει κάποια εργασία. Η αστυνομία είχε δηλώσει ότι ο 27χρονος τότε Cobain αυτοκτόνησε με όπλο. Λίγο πριν οδηγηθεί στην αυτοκτονία, έδινε μάχη με τα ναρκωτικά, την ηρωίνη συγκεκριμένα και την κατάθλιψη.

 

Ο συγγραφέας Mark Yam, υπεύθυνος για το βιβλίο ” Everybody Loves Our Town: An Oral History of Grunge“, απέδειξε με στοιχεία γραφολογικής υφής ότι το σημείωμα είναι γραμμένο από την ίδια την Love και ήταν απλώς μια πλάκα του ζευγαριού, και γι αυτόν ακριβώς το λόγο το κρατούσε στο πορτοφόλι του ο Kurt.

Μέχρι εδώ καλά. Ωστόσο, και ο πατέρας της Courtney Love αποφάσισε να γράψει ένα βιβλίο για τη σχέση της κόρης του με τον Kurt, στο οποίο αναλύει το πώς εκείνη τον οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια στην αυτοκτονία. “Δεν μπορώ να αποδείξω ότι εκείνη πάτησε τη σκανδάλη, όμως είμαι σίγουρος ότι έχει τεράστια ευθύνη”, λέει ο ίδιος.

© WireImage

 

Ο Hank Harrison, πρώην μάνατζερ των Grateful Dead, δεν μπορεί να δει την εγγονή του καθώς η Courtney του έχει κάνει ασφαλιστικά μέτρα. Όπως ο ίδιος είπε, το σημείωμα που βρέθηκε στο πορτοφόλι του Cobain αποτελεί απόδειξη ότι η σχέση τους είχε πάρει την κάτω βόλτα, ακόμα κι αν ήταν γραμμένο με σαρκαστικό τόνο από την ίδια τη Love.

Μεταξύ άλλων δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη του ότι το γεγονός πως η αστυνομία δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία της αυτοκτονίας, 20 χρόνια μετά, είναι από μόνο του ένα ύποπτο γεγονός.

“Γιατί δεν έδωσαν τα στοιχεία 20 χρόνια πριν στη δημοσιότητα;”, απάντησε στο RadarOnline. ‘Αποφάσισαν ότι ήταν αυτοκτονία πριν καν διερευνήσουν το συμβάν”, πρόσθεσε.

“Η Courtney είναι μια ψυχοπαθής που εκμεταλλεύεται όλο τον κόσμο και τους εραστές της. Δεν ξέρω ποιος όπλισε το χέρι του Kurt, ξέρω όμως ότι τον οδήγησε στην τελική του απόφαση και είχε τεράστια οφέλη από τον θάνατο του”, κατέληξε ο Harrison.

Και οι θεωρίες συνωμοσίας καλά κρατούν.

Διαβάστε το αφιέρωμα του NEWS 247 για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Cobain

(Με πληροφορίες από Dailymail, Stereogum)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα