Έρχονται μειώσεις στα μερίσματα από το Μετοχικό Ταμείο

Έρχονται μειώσεις στα μερίσματα από το Μετοχικό Ταμείο

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου η υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τις παραμέτρους, από τις οποίες θα προκύπτει ο συντελεστής βιωσιμότητας του ΜΤΣ, του ΜΤΑ και του ΜΤΝ

Το υπουργείο Εργασίας γνωστοποίησε, σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) καθώς και στους Κλάδους και Λογαριασμούς του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ), του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας (ΜΤΑ) και του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού (ΜΤΝ) που χορηγούν μέρισμα στους ασφαλισμένους τους, ότι μέχρι τις 31 Οκτωβρίου θα εκδώσει την απαραίτητη υπουργική απόφαση, με την οποία θα καθορίζονται οι τεχνικές παράμετροι από τις οποίες θα προκύπτει ο συντελεστής βιωσιμότητας.

Επισημαίνει δε ότι αρμόδιο καθίσταται το Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να προσαρμοστούν οι παροχές και να διασφαλιστεί ετησίως μηδενικό έλλειμμα στα ταμεία.

Στην ίδια απόφαση τονίζεται ότι ορίζεται προθεσμία μέχρι την 30η Νοεμβρίου εκάστου έτους, ώστε το Δ.Σ. να αποφασίζει την εφαρμογή της προσαρμογής για το επόμενο οικονομικό έτος σύμφωνα με την ανωτέρω κοινή απόφαση, ενώ σε περίπτωση μη εφαρμογής παύεται αυτοδικαίως το Διοικητικό Συμβούλιο εντός προθεσμίας επτά ημερών από την έναρξη του εκάστου έτους εφαρμογής.

Σημειώνεται ότι ο λόγος θέσπισης της εν λόγω ρύθμισης είναι η εξασφάλιση της βιωσιμότητας των εν λόγω φορέων καθώς και η ομαλή συνέχιση καταβολής των χορηγούμενων στους δικαιούχους τους μερισμάτων.

Διαβάστε ακόμη στο dikaiologitika.gr

ΑΣΕΠ: Από 30/10 οι αιτήσεις για 773 θέσεις με την προκήρυξη 1Δ/2014

Ποιοι πληρώθηκαν σήμερα το κοινωνικό μέρισμα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα