Σαχινίδης: Η κεντροαριστερά θέτει όρια ανάμεσα στην κυβέρνηση και στη Νέα Δημοκρατία

Σαχινίδης: Η κεντροαριστερά θέτει όρια ανάμεσα στην κυβέρνηση και στη Νέα Δημοκρατία
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΞΗΣ(2η Μερα)--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 αναφέρθηκε στην πορεία της οικονομίας και στις προοπτικές δανεισμού της από τις αγορές

“Δεν έχει σχέση η κυβερνητική συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.ΟΣ με τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ γιατί ήταν προϋπόθεση που είχε θέσει ο Σαμαράς προκειμένου να συνασπιστεί η κυβέρνηση” σχολίασε μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

“Ένα σημαντικό τμήμα της κοινωνίας εξακολουθεί να εμπιστεύεται την πολιτική, όχι με εξωθεσμικό τρόπο. Η κεντροαριστερά θέτει όρια ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στη Νέα Δημοκρατία” είπε ενώ αναφερόμενος στην πορεία της ελληνικής οικονομίας είπε πως τα  “πρωτογενή πλεονάσματα εμφανίστηκαν όταν εξαφανίστηκαν πρωτογενή ελλείμματα. Το 2009 το πρωτογενή έλλειμμα ήταν 10% και ο ΣΥΡΙΖΑ από κοινού μαζί με τη Χρυσή Αυγή, τους ΑΝΕΛ, τη Νέα Δημοκρατία, αντιστρατεύονταν με διαδηλώσεις τις πολιτικές εκείνες που οδήγησαν στο να υπάρχουν τα σημερινά πρωτογενή πλεονάσματα. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος πέρα από τα μνημόνια, που να παρουσιάστηκε την περίοδο 2010-2015 από τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Τέλος, είπε πως εάν οι αγορές πειστούν ότι η Ελλάδα είναι συνεπής στα δημοσιονομικά θα είναι θετικό για να φτάσει η χώρα στο σημείο να δανείζεται με χαμηλό επιτόκιο, αλλά αν διαπιστώσουν ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν θα λειτουργήσει αρνητικά στην εκτίμηση των αγορών για τις προοπτικές της χώρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα