Γεννηματά: Τυχοδιωκτική η πολιτική Τσίπρα-Βαρουφάκη

Γεννηματά: Τυχοδιωκτική η πολιτική Τσίπρα-Βαρουφάκη
Greeces Prime Minister Alexis Tsipras briefs Parliamentary plenary on the developments in the Cyprus issue in Athens, Greece on July 11, 2017. / , 11 2017. George Vitsaras / SOOC

Να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί Βαρουφάκη ζήτησε η Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή για την Παιδεία.

Να αποκαλυφθούν όλες οι λεπτομέρειες των εναλλακτικών πλάνων για την οικονομία που φέρεται -κατά των Γιάνη Βαρουφάκη- να σχεδίαζε το πρώτο εξάμηνο της στην εξουσία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ζήτησε η Φώφη Γεννηματά

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έκανε λόγο για “τυχοδιωκτική πολιτική Τσίπρα-Βαρουφάκη, που οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο”, αναφερόμενη στην περίοδο της πρώτης κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, επιμένοντας πως θα πρέπει να διερευνηθούν τα όσα ισχυρίζεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών και να καταλογιστούν ευθύνες.

Την ίδια στιγμή, κάλεσε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία να μην αναλώνονται μονίμως και σε όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες αναφερόμενοι στο παρελθόν, αλλά να συνυπογράψουν μία και μόνο εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, από την ημέρα που η χώρα εντάχθηκε στο ευρώ μέχρι σήμερα, με έμφαση στα πεπραγμένα των κυβερνήσεων Τσίπρα.

“Ο νόμος αυτός δεν θα μακροημερεύσει”, δήλωσε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας το υπό συζήτηση νομοσχέδιο αναχρονιστικό, που καταργεί τα όσα θετικά βήματα έγιναν το προηγούμενο διάστημα. Η Φ.Γεννηματά παρουσίασε παράλληλα και ορισμένες από τις προτάσεις που θα καταθέσει συνολικά για την παιδεία το επόμενο διάστημα η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα