“Βαρομετρικό χαμηλό” στο Χρηματιστήριο: Έχασε τις 1.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

“Βαρομετρικό χαμηλό” στο Χρηματιστήριο: Έχασε τις 1.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Στιγγμιότυπο από το Χρηματιστήριο την Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Μετά από 20 μήνες βρέθηκε ξανά σε τριψήφιο νούμερο. Ποιός είναι ο λόγος που πέφτει.

H παροιμία “ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε και ο γάιδαρος” δεν μπορούσε να ταιριάξει καλύτερα για την περίπτωση του Χρηματιστηρίου στην Αθήνα, το οποίο – όπως και προδιαγράφονταν – έχασε τις 1.000 μονάδες στην σημερινή συνεδρίαση.

Με υψηλό στις 1.021 μονάδες στην αρχή της συνεδρίασης κατρακύλησε 998,68 μονάδες λίγο πριν τις 14.00 ενώ την τελευταία ώρα κινείται πέριξ του ελάχιστου τετραψήφιου αριθμού, εμφανίζοντας πτώση της τάξης του 2,4%. Η προηγούμενη φορά που ο δείκτης πάλευε με τις 1.000 μονάδες ήταν τον Ιανουάριο του 2013, αλλά σε εκείνη την περίπτωση έρχονταν από τα χαμηλά και έφτασε και ως τις 1.369,56 μονάδες, τα υψηλότερα του φετινού έτους.

Στην αρνητική εικόνα που είχε διαφανεί το τελευταίο διάστημα με τους πωλητές να κυριαρχούν καθώς εκτιμούν ότι θα υπάρξει πολιτική αστάθεια στην χώρα μας προστέθηκε η αρνητική εικόνα από τις διεθνείς αγορές μετά από τα στοιχεία για επιβράδυνση της γερμανικής οικονομίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες ο Dow Jones εμφάνισε την μεγαλύτερη πτώση για τον τελευταίο χρόνο ενώ σήμερα ο δείκτης του γερμανικού χρηματιστηρίου, DAX υποχωρεί σε επίπεδα άνω του 2%. Πάνω από 1% είναι η πτώση και στα περισσότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα