Εταιρείες – κολοσσοί στο έλεος των χάκερς

Εταιρείες – κολοσσοί στο έλεος των χάκερς

Οι μεγαλύτερες και σοβαρότερες υποθέσεις στην ιστορία. Ποιες εταιρείες έγιναν στόχος με λεία προσωπικά και οικονομικά στοιχεία (Pics)

Στοιχεία πιστωτικών καρτών, ασφαλιστικά αρχεία, προσωπικά στοιχεία πελατών και επιχειρηματικά μυστικά είναι πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των χάκερς που παραβιάζουν τους servers των εταιρειών είτε για δική τους χρήση είτε για να τα πουλήσουν στην «ελεύθερη αγορά» του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Το Top 10 των υποθέσεων ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι εδώ.

SONY PICTURES

Η πιο προβεβλημένη, ίσως και η χειρότερη, υπόθεση hacking κατά την οποία αποκαλύφθηκαν εκατοντάδες memo που εξέθεταν στελέχη και ηθοποιούς, προσωπικά στοιχεία των υπαλλήλων και επιχειρηματικά μυστικά. Λέγεται πως δράστες ήταν Βορειοκορεάτες που είχαν στόχο να εμποδίσουν την προβολή της ταινίας The Interview, η υπόθεση της οποίας περιστρέφεται γύρω από μια απόπειρα δολοφονίας του Κιμ Γιονγκ Ουν. Η εταιρεία δεινοπάθησε για καιρό καθώς οι υπολογιστές της ήταν απροσπέλαστοι -στο πλαίσιο και της έρευνας για το συμβάν- και χωρίς πρόσβαση στα εταιρικά email.

SONY PLAYSTATION

Την άνοιξη του 2011 χάκερς παραβίασαν το δίκτυο της δημοφιλούς κονσόλας και έκλεψαν στοιχεία πιστωτικών καρτών από 77 εκατ. πελάτες. Η Sony έκλεισε το δίκτυο για αρκετές μέρες προσπαθώντας να μετρήσει τη ζημιά.

JPMORGAN CHASE

Τον Οκτώβριο του 2014 χάκερς έκλεψαν στοιχεία 76 εκατ. πελατών και 7 εκατ. επιχειρήσεων που συνεργάζονται με την τράπεζα. Ονόματα, διευθύνσεις, τηλέφωνα και email διέρρευσαν, ενώ η τράπεζα αρνήθηκε πως οι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση σε αριθμούς λογαριασμών και άλλα προσωπικά στοιχεία.

Δείτε και τις υπόλοιπες εταιρείες

Πηγή: Fortunegreece.com

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα