Αρχές της εβδομάδας η δόση στην Αθήνα

default image

Εγκρίθηκε ομόφωνα το συμπλήρωμα του Μνημονίου του περασμένου καλοκαιριού που θα περιέχει τις μεταρρυθμίσεις, που θα πρέπει να φέρει σε πέρας η Ελλάδα. Για "καλά νέα" για την Ελλάδα έκανε λόγο ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να εμφανιστούν τα 7,5 δις της δόσης από το δάνειο του ΕΜΣ στον ειδικό λογαριασμό της ΤτΕ μετά και την σημερινή έγκριση του αναθεωρημένου μνημονίου και της δόσης από το διοικητικό συμβούλιο του μηχανισμού.

Η απόφαση για την εκταμίευση θα ληφθεί κατά την αυριανή δεύτερη ημέρα της ετήσιας συνόδου του ΔΣ του ΕΜΣ ώστε να κινηθούν και οι διαδικασίες για το έμβασμα του ποσού προς την Ελλάδα.

“Σήμερα εγκρίναμε ομόφωνα το συμπλήρωμα του μνημονίου του περασμένου καλοκαιριού που θα περιέχει τις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να φέρει σε πέρας η Ελλάδα στις οποίες περιλαμβάνεται και το μηχανισμό δημοσιονομικής προσαρμογής” είπε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Eurogroup, Γκερούν Ντάισελμπλουμ, μετά την συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΜΣ.

Όπως τόνισε το αναθεωρημένο μνημόνιο θα αντικαταστήσει το μνημόνιο του καλοκαιριού του 2015 και εφεξής θα αποτελεί την συμφωνία που θα πρέπει να υλοποιήσει η Ελλάδα. «Μετά από αυτό ανοίγει ο δρόμος για να εγκριθεί στην συνεδρίαση που θα έχουμε αύριο το πρωί η υποδόση των 7,5 δις ευρώ η οποία θα πρέπει να εκταμιευτεί γρήγορα προς την Ελλάδα.

Ο επικεφαλής του ΕΜΣ κ. Κλάους Ρέγκλινγκ τόνισε ότι ο Μηχανισμός καθίσταται πλέον ο μεγαλύτερος δανειστής της Ελλάδας έχοντας εκταμιεύσει προς την χώρα μας περίπου 160 δις ευρώ . Τόνισε επίσης ότι με τα χρήματα αυτά η Ελλάδα έχει κερδίσει ένα μεγάλο μέρος της βιωσιμότητας του χρέους και παράλληλα ένα σημαντικό ποσό από τους τόκους που θα πλήρωνε αν αναχρηματοδοτούσε το χρέος της από τις αγορές.

Εύσημα Μοσκοβισί σε Τσακαλώτο

Η Ελλάδα βρίσκεται στη «σωστή κατεύθυνση» των μεταρρυθμίσεων, ενώ παράλληλα ωφελείται από την «αλληλεγγύη» των εταίρων της, τόνισε ο επίτροπος. Αρμόδιος για θέματα οικονομία κ. Πιέρ Μοσκοβισί τονίζοντας ότι η εκταμίευση της δόσης των 7,5 δις ευρώ θα προσφέρει οξυγόνο στην ελληνική οικονομία

Για «καλά νέα» για την Ελλάδα έκανε λόγο ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, κατά την είσοδό του στο Eurogroup, στο Λουξεμβούργο.

«Οι διοικητές του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας αποφάσισαν την εκταμίευση των 7,5 δισ., που θα βοηθήσουν την Ελλάδα να βρει το οξυγόνο που χρειάζεται και την ανάπτυξη», δήλωσε ο Γάλλος επίτροπος, συμπληρώνοντας πως «ένα χρόνο πριν, το Eurogroup συζητούσε το Grexit και τώρα την επιτυχία ενός προγράμματος».

Τέλος, σημείωσε πως η Ελλάδα βρίσκεται στη «σωστή κατεύθυνση» των μεταρρυθμίσεων, ενώ παράλληλα ωφελείται από την «αλληλεγγύη» των εταίρων της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα