Πώς θα παγώσεις το κρασί ή τη μπίρα σε μόλις 30” δευτερόλεπτα

Πώς θα παγώσεις το κρασί ή τη μπίρα σε μόλις 30” δευτερόλεπτα
This Wednesday, March 29, 2017, photo, Current Fish & Oyster Restaurant bartender Wren Kennedy pours wine behind the bar, in Salt Lake City. At Current Fish & Oyster Restaurant, a frosted glass wall covering a long, glossy bar will come down at the stroke of midnight on July 1, according to Joel LaSalle, one of the restaurant's owners. "Not only is it ugly and covers up a beautiful bar, but it's costing us thousands of dollars in sales each month," Some Utah restaurants are counting down the days until a new liquor law takes effect this summer, allowing eateries to take stop using walls and partitions that prevent customers from seeing their alcoholic drink being mixed and poured. (AP Photo/Rick Bowmer) AP

Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην ανάγκη σου να απολαύσεις το καλοκαιρινό σου ποτό παγωμένο και δροσιστικό

Είναι το μόνιμο πρόβλημα τους καλοκαιρινούς μήνες. Έχεις ξεχάσει το μπουκάλι με το κρασί εκτός συντήρησης, δεν βρήκες μπύρες στο ψυγείο του σούπερ μάρκετ και η ώρα είναι περασμένη για να περιμένεις να φτάσουν την κατάλληλη θερμοκρασία. Κι αν υπήρχε τρόπος να απολαύσεις το ποτό σου στην κατάλληλη θερμοκρασία σε λιγότερο από ένα λεπτό; Μια ομάδα εφευρετών από το Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ κατασκεύασε ένα φλασκί με το οποίο είναι δυνατό να ρίξει κανείς ραγδαία τη θερμοκρασία του ποτού ακόμη και εντός 30” δευτερολέπτων.

 

Πρόκειται για ένα δοχείο σε σχήμα μπιτονιού, το οποίο είναι κατασκευασμένο από ειδικό μέταλλο. Το συγκεκριμένο δοχείο μπορεί να μπει στην κατάψυξη και να είναι έτοιμο για χρήση ανά πάσα στιγμή. Από το μεγάλο στόμιο προσθέτει κανείς το κρασί και αφού αναμείνει μερικά δευτερόλεπτα μπορεί να σερβίρει στην κατάλληλη θερμοκρασία. Στο κάτω μέρος της συσκευής υπάρχει ενσωματωμένο θερμόμετρο που δείχνει τη θερμοκρασία του ποτού καθώς εκείνη μειώνεται θεαματικά. Όταν το κρασί αγγίξει την επιθυμητή θερμοκρασία, τότε είναι δυνατό να μεταγυριστεί στο μπουκάλι από το δεύτερο πιο στενό στόμιο. 

 

Το δοχείο σε πλήρη ετοιμότητα μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία του κρασιού έως και 11oC βαθμούς Κελσίου σε μόλις 30” δευτερόλεπτα, ενώ αν επιθυμείτε να κρυώσει περισσότερο το ποτό, απλά το αφήνετε περισσότερο χρόνο, παρακολουθώντας την ένδειξη του θερμόμετρου. Α, σημαντική σημείωση: Το δεύτερο μπουκάλι κρασί θα χρειαστεί 45” δευτερόλεπτα για να ρίξει τη θερμοκρασία, ενώ μπορείτε να κάνετε την ίδια διαδικασία για έξι μπουκάλια. Αυτό το τελευταίο, θα φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία σε τρία λεπτά.

Δείτε στον πίνακα που ακολουθεί τις ιδανικές θερμοκρασίες για κάθε τύπο κρασιού:

Οι εμπνευστές της συσκευής ισχυρίζονται πως αυτή μπορεί εκτός από κρασί να κρυώσει και οποιοδήποτε άλλο ποτό. ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην μπίρα θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όσο προσθέτετε το ποτό στο δοχείο καθώς μπορεί να αφρίσει υπερβολικά και να έχετε ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα