Οι ‘Παραιτηθείτε’ μαζεύτηκαν στο Σύνταγμα

Οι ‘Παραιτηθείτε’ μαζεύτηκαν στο Σύνταγμα
Συγκέντρωση του «Παραιτηθείτε» στο Σύνταγμα, Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν πολίτες στα πλαίσια της πρωτοβουλίας "Παραιτηθείτε". Οι συγκεντρωμένοι άφησαν... πάνες στη Βουλή ενώ υπό το "πότε θα κάμει ξαστεριά" μαζεύτηκαν γύρω από την πλατεία και φώναζαν συνθήματα κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης

Περί τις 8.000 κόσμου κατέβηκε στο Σύνταγμα, μπροστά στη Βουλή για τη συγκέντρωση του κινήματος “Παραιτηθείτε”.

Στην συγκέντρωση κυριάρχησαν τα συνθήματα κατά της κυβέρνησης ενώ αισθητή ήταν η απουσία πολιτικών, καθώς ελάχιστοι έδωσαν το παρών, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο Βασίλης Καπερνάρος.

To NEWS 247 με την ρεπόρτερ του Μίκα Κοντορούση σας μετέφερε το κλίμα λεπτό προς λεπτό.

Συγκέντρωση του «Παραιτηθείτε» στο Σύνταγμα, Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Συγκέντρωση του «Παραιτηθείτε» στο Σύνταγμα, Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

 





 

Η συγκέντρωση εξελίχθηκε χωρίς επεισόδια και όταν ένας 30χρονος, που δήλωσε αναρχικός, προσπάθησε να κάψει σημαία της ΕΕ, απωθήθηκε από τους διαδηλωτές. “Εσείς τα τρώγατε και τώρα εμείς τυραννιόμαστε. Δημοκρατία είναι αυτή που έχετε; Πήγατε μπροστά με τη Δημοκρατία;”, έλεγε στους διαδηλωτές που προσπάθησαν να τον απομονώσουν.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Οι συγκεντρωμένοι άφησαν… πάνες στη Βουλή ενώ υπό το “πότε θα κάμει ξαστεριά” μαζεύτηκαν γύρω από την πλατεία. Στα ηχεία, ακούγονταν και αποσπάσματα από παλιότερες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για “νταούλια” και “κατάργηση μνημονίων”. Μεταξύ των συνθημάτων κατά του Τσίπρα από τους συγκεντρωμένους: “Τσίπρα και Μαδούρο στο ίδιο μπαλαούρο”, “Δεν σε θέλει ο λαός, πάρε τη χούντα σου και μπρος”.

Μάλιστα, αρκετοί από αυτούς εξοπλίστηκαν κατάλληλα για την… ορθοστασία, ενώ αποχώρησαν λίγο πριν τις 21.00 λόγω και της στάσης του Μετρό.


 




“Παραιτηθείτε” και στο Λευκό Πύργο

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Λευκό Πύργο με πλακάτ στα χέρια με κεντρικό σύνθημα το «Παραιτηθείτε» και με τη φράση «ούτε κόμματα, ούτε χρώματα, ούτε συνδικάτα, πολίτες μόνο». Έστησαν μικροφωνική στο πλακόστρωτο μπροστά στο Λευκό Πύργο, μετέδωσαν μουσική και φώναζαν συνθήματα με τα οποία καλούν σε παραίτηση την κυβέρνηση, στην οποία βγάζουν συμβολικά «κόκκινη κάρτα», ενώ κατά διαστήματα διαβάζονται αποσπάσματα με τα αιτήματα της πρωτοβουλίας.

MotionTeam

MotionTeam

 

«…Ζητάμε μείωση της κρατικής σπατάλης, ζητάμε άμεσα μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής μας, ζητάμε δραστική μείωση του ΦΠΑ και των νέων έμμεσων, άμεσων φόρων τους οποίους επιβαρυνόμαστε για τις αυταπάτες των ανεύθυνων κυβερνώντων, λέμε όχι στο διχασμό και στη δημιουργία ψεύτικων εχθρών στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας, γιατί η θέση της χώρας μας στην ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτη…» ήταν μεταξύ των αποσπασμάτων που ακούστηκαν από τα ηχεία.

MotionTeam

ΤO TWITTER ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα