Mac ‘n’ Cheese με μπύρα

Mac ‘n’ Cheese με μπύρα
Shutterstock

Ρίξτε ένα κουτάκι στην κατσαρόλα και κρατήστε τα υπόλοιπα για να συνοδεύσετε το φαγητό

Η αλήθεια είναι πως έχουμε ακούσει, διαβάσει και δοκιμάσει πολλές συνταγές που στα συστατικά του περιλαμβάνουν την μπύρα. Αυτή τη φορά όμως, θα γίνουν το… μπάνιο στο οποίο θα βράσουν τα ζυμαρικά, πριν μελώσουν σε γάλα και λιωμένο τυρί. Το Mac’n’Cheese είναι το πιο διάσημο γρήγορο φαγητό των Αμερικάνων και στην παρακάτω εκδοχή, αποκτά ένα τουίστ παραπάνω για να γίνει ακόμη πιο απολαυστικό.

Υλικά για 4 μερίδες

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 50 γρ. σπανάκι
  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 250ml ξανθιά μπύρα
  • 220 γρ. ζυμαρικά ‘κοφτό μακαρόνι’
  • 100γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 200γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

Προετοιμασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ή σκεύος που μπαίνει στο φούρνο, λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο. Προσθέτουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε ένα, δυο λεπτά να μαραθεί.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και την μπύρα και αφήνουμε να πάρει βράση. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα, για περίπου 20′ λεπτά σε μέτρια φωτιά (ή όσο υποδεικνύει η συσκευασία των ζυμαρικών) ώσπου να ψηθεί το μακαρόνι.
  3. Ζεσταίνουμε το γκριλ του φούρνου
  4. Προσθέτουμε όλο το τσένταρ και τη μισή ποσότητα μοτσαρέλα, ανακατεύοντας να λιώσει μέσα στα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και βάζουμε στο φούρνο να γκρατιναριστεί, να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα για 5-8 λεπτά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα