Πρόωρες εκλογές: Η πρώτη αντίδραση από Κομισιόν. Οι κάλπες μπορεί να διευρύνουν τη στήριξη στο πρόγραμμα

default image

Οι εκλογές στην Ελλάδα μπορεί να «διευρύνουν την υποστήριξη» στη συμφωνία που υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας, κρίνει συνεργάτης του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

Οι εκλογές που σχεδιάζει να προκηρύξει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσαν να συμβάλουν να αυξηθεί η υποστήριξη στη χώρα αυτή για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, που τέθηκε σε εφαρμογή σήμερα, δήλωσε ο προσωπάρχης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα μπορεί να είναι ένας τρόπος για να διευρυνθεί η υποστήριξη για το πρόγραμμα υποστήριξης της σταθερότητας του ΕΜΣ που μόλις υπέγραψε ο πρωθυπουργός Τσίπρας εκ μέρους της Ελλάδας», ανέφερε ο Μάρτιν Σελμάιρ σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Παράλληλα, θετική ήταν η αντίδραση και από τον Πιερ Μοσκοβισί. H Eυρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της την ανακοίνωση για εκλογές στην Ελλάδα, αναφέρει μέσω twitter η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί.

«Η ευρεία στήριξη στο Μνημόνιο Συνεννόησης και η προσήλωση στις δεσμεύσεις θα είναι το κλειδί για την επιτυχία», επισημαίνεται στο ίδιο tweet.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα