Στη διαμάχη Τσίπρα-Λαφαζάνη παρεμβαίνει η ΝΔ, παίρνοντας θέση κατά των εκλογών

Στη διαμάχη Τσίπρα-Λαφαζάνη παρεμβαίνει η ΝΔ, παίρνοντας θέση κατά των εκλογών
Τρίτη ημέρα της συζήτησης στην Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Ευρωκίνηση

Μετά τη νέα απειλή για εκλογές- εξπρές από το Μαξίμου, η γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη υπενθυμίζει ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε τοποθετήσει σε κορυφαίες θέσεις Λαφαζάνη-Στρατούλη και πως συμφωνούσε ότι το νόμισμα δεν είναι επίκεντρο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

Οι νέες διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου για εκλογές-εξπρές με στόχο να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό τοπίο στο ΣΥΡΙΖΑ με την Αριστερή Πλατφόρμα, επιβεβαίωσαν κατά την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας πως ουδεμία εμπιστοσύνη μπορεί να έχει στον Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά στις προθέσεις του και ότι ορθώς δεν μπαίνει στη διαδικασία να τοποθετείται σε κάθε πληροφορία από το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Η Συγγρού όμως δια της γραμματέως Πολιτικής Τεκμηρίωσης του κόμματος Σοφίας Βούλτεψη παρενέβη στη διαμάχη Τσίπρα- Λαφαζάνη, παίρνοντας θέση κατά των εκλογών: Η κ.Βούλτεψη υπενθυμίζει ειδικότερα ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε τοποθετήσει σε κορυφαίες θέσεις Λαφαζάνη-Στρατούλη και πως συμφωνούσε ότι το νόμισμα δεν είναι επίκεντρο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ν.Δ άλλωστε μπορεί να μην μπαίνει στη διαδικασία σχολιασμού των διαρροών του Μαξίμου που κάθε ημέρα είναι και σε διαφορετική κατεύθυνση, έχει όμως ταχθεί κατά των εκλογών, προσπαθώντας να αποδομήσει τα εκλογικά επιχειρήματα Τσίπρα. «Την ώρα που τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια ψηφίζουν για τη χρηματοδότηση της χώρας και εκκρεμούν οι δόσεις από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας, ο κ. Τσίπρας ασχολείται με τις εσωκομματικές του ισορροπίες δημιουργώντας περιβάλλον αστάθειας στη χώρα και την οικονομία. Ο κ. Τσίπρας προβοκάρει την ίδια του την κυβέρνηση και οφείλει να βρει λύση» τόνιζαν χαρακτηριστικά πηγές της ΝΔ.

“Το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε χθες να… απειλήσει με εκλογές τους εσωκομματικούς αμφισβητίες του, με το επιχείρημα ότι ανατρέπουν την «κυβέρνηση της Αριστεράς». Κατηγορώντας την Αριστερή Πλατφόρμα του κ. Λαφαζάνη ότι εισηγείται επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, καθώς και ότι επί τρία χρόνια καταψήφιζαν όλες σχεδόν τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής, ο κ. Τσίπρας κάνει πως ξεχνά ότι ο ίδιος είχε τοποθετήσει σε κορυφαία υπουργεία τους κ.κ. Λαφαζάνη και Στρατούλη που τώρα αποκηρύσσει”, αναφέρει η γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης.

“Κάνει επίσης πως ξεχνά ότι στις 6 Μαρτίου 2015, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην κατανομή των αρμοδιοτήτων των μελών της, τοποθετώντας σε κρίσιμα πόστα εκπροσώπους των πιο ακραίων συνιστωσών της. Με πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις την ανάθεση του τομέα υγείας στη Διεθνιστική Εργατική Αριστερά και του τομέα της παραγωγικής ανασυγκρότησης στην ΚΟΕ (Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας). Δηλαδή, στην περίπτωση του σημαντικότερου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας (ενέργεια, αγροτικά κλπ) υπουργείου είχε υπουργό τον κ. Λαφαζάνη και τομεάρχη τον (προσφάτως παραιτηθέντα) κ. Ρινάλντι” συνεχίζει η κ.Βούλτεψη.

“Και κυρίως, ο κ. Τσίπρας κάνει ότι ξεχνά πως όλες οι Πολιτικές Αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περιλάμβαναν τις απόψεις Λαφαζάνη, ακόμη και αν δεν γίνονταν δεκτές οι τροπολογίες του. Με κορυφαία τη θέση-σύνθημα «Καμιά θυσία για το ευρώ»! Μόλις στις 26 Φεβρουαρίου 2015, μιλώντας στο Mega, ο κ. Φλαμπουράρης μας είχε διαβεβαιώσει: «Θεωρώ ότι ο Π. Λαφαζάνης είναι μια φωνή της λογικής, είναι μια φωνή η οποία συμβάλλει στον ΣΥΡΙΖΑ και νομίζω ότι ως υπουργός θα κάνει θαύματα»!”, προσθέτει η γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης.

“Τώρα, ο κ. Τσίπρας, δια της κυβερνητικής εκπροσώπου, θέτει στην Αριστερή Πλατφόρμα μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με το νόμισμα, παριστάνοντας τον ανίδεο και ζητώντας «ξεκάθαρες απαντήσεις» σχετικά με το ευρώ. Οι «ξεκάθαρες απαντήσεις» ωστόσο βρίσκονται στις ίδιες τις – πολλές φορές ομόφωνες – Πολιτικές Αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όταν όλοι μαζί υποστήριζαν πως το νόμισμα δεν αποτελεί επίκεντρο της πολιτικής τους” καταλήγει η κ.Βούλτεψη, αναφέροντας την πολιτική απόφαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ (15 Απριλίου 2013), την πολιτική απόφαση του Ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ (22 Ιουλίου 2013), την πολιτική απόφαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ (3 Σεπτεμβρίου 2013), την πολιτική απόφαση της ΚΕ (23 Οκτωβρίου 2013), τη Διακήρυξη για τις Ευρωεκλογές 2014 (25 Απριλίου 2014) και την πολιτική απόφαση της ΚΕ (24 Μαΐου 2015).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα