Ρέγκλινγκ: Το μνημόνιο περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις για συντάξεις και φορολογία που είναι αναγκαίες από καιρό
Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων τους για το νέο πρόγραμμα της Ελλάδας οι Ντάισελμπλουμ και Ρέγκλινγκ, τόνισαν ότι η χρηματοδότηση παρέχει στην χώρα προοπτικές ανάπτυξης και επιτυχίας, ανάλογες με αυτές των άλλων χωρών της Ευρωζώνης που ωφελήθηκαν από τη χρηματοδότηση του Μηχανισμού
- 19 Αυγούστου 2015 21:30
Η συμφωνία για το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ελλάδας δίνει προοπτική στην ελληνική οικονομία και μια βάση για τη βιώσιμη ανάπτυξή της, δήλωσε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Ο εκτελεστικός διευθυντής του ΕΜΣ, Κλάους Ρέγκλινγκ, σημείωσε από την πλευρά του ότι το πρόγραμμα θα επιτρέψει στην Ελλάδα να έχει την επιτυχία που είχαν και άλλες χώρες της Ευρωζώνης που ωφελήθηκαν από τη χρηματοδότηση του Μηχανισμού.
Προοπτική για την ελληνική οικονομία η συμφωνία
Η δήλωση του κ. Ντάισελμπλουμ έχει ως εξής: «Η συμφωνία αυτή προσφέρει προοπτική για την ελληνική οικονομία και τη βάση για βιώσιμη ανάπτυξη. Η ελληνική κυβέρνηση είναι δεσμευμένη να εφαρμόσει το ευρείας έκτασης πακέτο μεταρρυθμίσεων με αποφασιστικότητα και θέληση και εμείς θα παρακολουθούμε στενά τη διαδικασία. Έχω δηλώσει και πριν ότι αυτό δεν θα είναι εύκολο. Είμαστε βέβαιοι ότι θα συναντήσουμε προβλήματα τα επόμενα έτη, αλλά έχω εμπιστοσύνη ότι θα μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε».
Να αλλάξει πορεία η Ελλάδα
Ο κ. Ρέγκλινγκ δήλωσε: «Το Συμβούλιο Διοικητών του ΕΜΣ ενέκρινε ένα πρόγραμμα που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να αλλάξει την πορεία και να ακολουθήσει την επιτυχία άλλων χωρών της Ευρωζώνης που έχουν ωφεληθεί από τη στήριξη του ΕΜΣ και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Το μνημόνιο κατανόησης περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις για τις συντάξεις και τη φορολογία που είναι αναγκαίες από καιρό, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την τόνωση της ανάπτυξης και των επενδύσεων, ένα ενισχυμένο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, καθώς και μέτρα σχεδιασμένα για να κάνουν πιο αποδοτική τη δημόσια διοίκηση. Ο ΕΜΣ θα κάνει αυτές τις μεταρρυθμίσεις δυνατές, διασφαλίζοντας τη χρηματοδότηση του ελληνικού δημοσίου με όρους που θα του δίνουν ευελιξία στον προϋπολογισμό, παρέχοντας επίσης αποθεματικό για τον ελληνικό τραπεζικό τομέα, ώστε να μπορεί αυτός να στηρίξει μία βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη».
(Πηγή: ΑΠΕ)