Από «τσάπα» του Δήμου ξέσπασε η πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο

Από «τσάπα» του Δήμου ξέσπασε η πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο
Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην τοποθεσία Τσαΐρι στην Ρόδο την Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015. (EUROKINISSI/RODOSPRESS.GR/ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ) Eurokinissi

Συνελήφθησαν ένας υπεύθυνος και ένας εργαζόμενος του Δήμου, γιατί κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών και ύστερα από μηχανική βλάβη της «τσάπας»  ξέσπασε η φωτιά στο Ξυλόκαστρο

Στον Εισαγγελέα οδηγούνται αυτή την ώρα o 50χρονος υπεύθυνος έργων του Δήμου Ξυλοκάστρου και ένας 39χρονος, εργαζόμενος του Δήμου και χειριστής μπουλντόζας, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αντρών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής, η φωτιά στο Ξυλόκαστρο ξέσπασε κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών του Δήμου και όταν η «τσάπα» υπέστη μηχανική βλάβη, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.

Η φωτιά περιορίστηκε μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες ισχυρής δύναμης της Πυροσβεστικής εντός της χαράδρας, χωρίς να κινδυνεύσουν σπίτια, ωστόσο κάηκε εντελώς μια τεράστια αγροδασική έκταση. Αυτή την ώρα η πυρκαγιά που έκαιγε από νωρίς χθες το μεσημέρι, βρίσκεται πλέον σε ύφεση, ενώ παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο με τον φόβο τυχόν αναζοπυρώσεων.

Φωτό αρχείου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα