Καμίνης για Σπηλιωτόπουλο: Λαϊκισμός η πρόταση για δημοψήφισμα. Ποια είναι η θέση του;

Καμίνης για Σπηλιωτόπουλο: Λαϊκισμός η πρόταση για δημοψήφισμα. Ποια είναι η θέση του;
Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΗΜΑΕΡΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Επίθεση Καμίνη σε Σπηλιωτόπουλο. "Υπέρ του τζαμιού έχει ψηφίσει ο Αρης Σπηλιωτόπουλος ως βουλευτής", είπε και τόνισε ότι πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και μην πετά το μπαλάκι

“Όταν κάποιος προτείνει δημοψηφίσματα για διάφορα ζητήματα, θα μας πει και τη θέση του στα ζητήματα;” ανέφερε ο Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στο Mega, αναφερθείς στα όσα είπε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος περί δημοψηφισμάτων για σειρά θεμάτων.

“Προτείνει δημοψηφίσματα εδώ και εκεί, θα αναλάβει την ευθύνη να μας πει τι προτείνει για τα ζητήματα ή θα πετά το μπαλάκι;” τόνισε χαρακτηριστικά.

“Όταν λες θα αποφασίσει ο λαός και μετά βλέπουμε, εγώ αυτό το αποκαλώ λαϊκισμό”, πρόσθεσε.

Μάλιστα, εξέφρασε την απορία του για το θέμα του τεμένους που ανακινείται από έναν τέως βουλευτή και πρώην υπουργό Παιδείας που έχει ψηφίσει, τόσο την ανέγερση όσο και τη χωροθέτηση του τζαμιού.

“Βλέπω με έκπληξη”, είπε, “ότι για το πρόγραμμα της πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου έρχεται πάλι ο ίδιος υποψήφιος και μας λέει ότι θα κάνει δημοψήφισμα”.

Μεταξύ άλλων, αναφερθείς στο θέμα φωτισμού της πόλης, είπε ότι ο διαγωνισμός για τις λάμπες ολοκληρώθηκε και κόστισε 6 εκατ. ευρώ, χρήματα που ο δήμος είχε να διαθέσει.

“Οι συμβάσεις είναι στο Ελεγκτικό Συνέδριο για έλεγχο και σύντομα θα υπάρχουν λάμπες παντού”, διαβεβαίωσε.

Για το θέμα της φωταγώγησης της πόλης μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος από τον ΠΑΟ, θέμα που έθεσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, ο δήμαρχος ενημέρωσε τον συνυποψήφιό του ότι η πόλη δεν έχει κεντρικό σύστημα φωταγώγησης, αλλά σε κάθε περίπτωση παρατήρησε με μια αίσθηση χιούμορ: “Να φωταγωγήσουμε την πόλη αν η ομάδα πάρει πρωτάθλημα ή Τσάμπιονς Λιγκ. Παλιά ο ΠΑΟ τα Κύπελλα τα είχε για πρωινό”.

Παράλληλα, δήλωσε άγνοια για τα περί συμφωνίας του κ. Σπηλιωτόπουλου με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης για σύσταση ειδικού σώματος καταπολέμησης της παρανομίας στην Αθήνα, αλλά υπενθύμισε ότι εντός των ημερών υπογράφεται η συμφωνία του Δήμου με τον κ. Δένδια για το πώς θα γίνεται η συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.

Αναφερόμενος στις κατηγορίες για τα οικονομικά του Δήμου, ο κ. Καμίνης σχολίασε το γεγονός ότι “ορισμένοι εξακολουθούν να ενοχλούνται που βάλαμε τάξη στα οικονομικά”, αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα σπατάλης, όπως στη λειτουργία του 9.84 και των δημοτικών παιδικών σταθμών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα