Δημοκρατική Συμπαράταξη: Οι τελευταίες μάχες πριν τον κρίσιμο Σεπτέμβρη

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Οι τελευταίες μάχες πριν τον κρίσιμο Σεπτέμβρη
Panhellenic conference of the Democratic Alliance, in SEF stadium, Athens, on July 2, 2017 / , , , 2 , 2017 Aggelos Barai / SOOC

Τις τελευταίες παρεμβάσεις τους σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, λίγο πριν τον κρίσιμο -για το μέλλον του εγχειρήματος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης- Σεπτέμβριο προετοιμάζουν η Φώφη Γεννηματά και οι άμεσοι συνεργάτες της

Τα νομοσχέδια για την Παιδεία και την Υγεία που θα συζητηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής την Τρίτη και την Πέμπτη αντίστοιχα, είναι οι τελευταίες κοινοβουλευτικές μάχες πριν τις διακοπές του καλοκαιριού, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να επιτεθεί με σφοδρότητα εναντίον της κυβέρνησης.

Όπως τονίζουν από την Χαριλάου Τρικούπη, η συζήτηση της Τρίτης θα αποτελέσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε να αναδειχτούν οι θέσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τον ιδιαίτερα κρίσιμο τομέα της Παιδείας. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι ταυτόχρονα, η Φ.Γεννηματά θα ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους πως η ΔΗΣΥ είναι δομικά αντίθετη με το νομοσχέδιο Γαβρόγλου, που όπως υποστηρίζουν, περιλαμβάνει αναχρονιστικές διατάξεις.

Το μέτωπο της ΔΗΣΥ

Παράλληλα με την έντονη αντιπολιτευτική δράση, μεγάλη κινητικότητα παρουσιάζουν και οι εξελίξεις στο μέτωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Οι συνεργάτες της προέδρου του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι οι διαδικασίες για την εκλογή του/της αρχηγού της ΔΗΣΥ θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε αποφασίσει το πρόσφατο συνέδριο, δηλαδή μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες και τα ονόματα της επιτροπής Αλιβιζάτου, που θα έχει το γενικό πρόσταγμα για την όλη διαδικασία.

Οι δύο κάλπες

Στην Χαριλάου Τρικούπη πάντως, φαίνεται να μην έχουν ξεγράψει το ενδεχόμενο της «διπλής κάλπης» κατά την ψηφοφορία για την εκλογή αρχηγού, δηλαδή την περίπτωση να υπάρξει μια παράλληλη κάλπη, ώστε να αποφασίσουν οι συμμετέχοντες στη διαδικασία για το αν τα κόμματα που απαρτίζουν τον σχηματισμό θα αυτοδιαλυθούν και διαχυθούν στο νέο κόμμα ή αν το σχήμα θα παραμείνει πολυκομματικό. Η πρόταση αυτή έχει κατατεθεί από την ΔΗΜΑΡ, που υποστηρίζει την μετεξέλιξη του σχηματισμού σε ενιαίο κόμμα.

Στην αναμονή για το Ποτάμι

Την ίδια στιγμή, η ΔΗΣΥ έχει στραμμένο το βλέμμα της και στις εξελίξεις στο Ποτάμι. Από την Σεβαστουπόλεως υποστηρίζουν πως οι τελικές αποφάσεις για την συμμετοχή ή όχι του κόμματος τους στο νέο εγχείρημα θα ληφθούν τον Σεπτέμβριο. Παρόλα αυτά, εντός της εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα, με τον Σταύρο Θεοδωράκη να βάζει στην ατζέντα το μέλλον του Ποταμιού, περιμένοντας όμως να ακούσει -κυρίως- τις απόψεις των στελεχών του, με τον ίδιο να κρατάει κλειστά τα χαρτιά του.

ΦΩΤΟ SOOC

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα