Σαλάτα caprese, η ελληνική

Σαλάτα caprese, η ελληνική

Αντικαθιστούμε την μοτσαρέλα με ανθότυρο και σερβίρουμε δροσερή, υπέροχη σαλάτα

Δεν είναι μαγειρική ανακάλυψη, ούτε ιδιαίτερης δυσκολίας… Είναι όμως εύκολη και ξεχωριστή. Αντικαταστήσαμε απλώς το ιταλικό τυρί με ανθότυρο και ιδού.

Υλικά

  • 2 ώριμες σφιχτες ντομάτες σε λεπτές φέτες
  • 150 γρ. Ανθότυρο
  • Σάλτσα πέστο
  • 4-5 φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι κ πιπέρι

Προετοιμασία

  1. Προετοιμάστε όλα τα υλικά και ξεκινήστε το στρώσιμο σε μεγάλο στρογγυλό πιάτο.
  2. Τοποθετήστε από το κέντρο προς τα έξω μια φέτα ντομάτα, ένα φύλλο βασιλικό, ένα κομμάτι τυρί και συνεχίστε ώσπου να γεμίσει το πιάτο. Αλατοπιπερώστε.
  3. Προσθέστε λίγο πέστο πάνω σε κάθε κομμάτι τυρί και ραντίστε με ελαιόλαδο.
  4. Πασπαλίστε με φρέσκο τριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.

ΠΗΓΗ COOKLEIT

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα