Σαλάτα caprese, η ελληνική
Αντικαθιστούμε την μοτσαρέλα με ανθότυρο και σερβίρουμε δροσερή, υπέροχη σαλάτα
- 08 Μαρτίου 2018 07:10
Δεν είναι μαγειρική ανακάλυψη, ούτε ιδιαίτερης δυσκολίας… Είναι όμως εύκολη και ξεχωριστή. Αντικαταστήσαμε απλώς το ιταλικό τυρί με ανθότυρο και ιδού.
Υλικά
- 2 ώριμες σφιχτες ντομάτες σε λεπτές φέτες
- 150 γρ. Ανθότυρο
- Σάλτσα πέστο
- 4-5 φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι κ πιπέρι
Προετοιμασία
- Προετοιμάστε όλα τα υλικά και ξεκινήστε το στρώσιμο σε μεγάλο στρογγυλό πιάτο.
- Τοποθετήστε από το κέντρο προς τα έξω μια φέτα ντομάτα, ένα φύλλο βασιλικό, ένα κομμάτι τυρί και συνεχίστε ώσπου να γεμίσει το πιάτο. Αλατοπιπερώστε.
- Προσθέστε λίγο πέστο πάνω σε κάθε κομμάτι τυρί και ραντίστε με ελαιόλαδο.
- Πασπαλίστε με φρέσκο τριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.
ΠΗΓΗ COOKLEIT