Φλαμπουράρης: Δεν θα είχε μεγάλη τύχη το κόμμα Λαφαζάνη. Η Κωνσταντοπούλου δεν γίνεται αρχηγός από την TV

Φλαμπουράρης: Δεν θα είχε μεγάλη τύχη το κόμμα Λαφαζάνη. Η Κωνσταντοπούλου δεν γίνεται αρχηγός από την TV

Σήμα ψήφου εμπιστοσύνης από τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη. Τι δηλώνει για την Αριστερή Πλατφόρμα, για τις λίστες των υποψηφίων, για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και για τη σχέση του με τα παιδιά του Αλέξη Τσίπρα

Σήμα ψήφου εμπιστοσύνης ή εκλογών δίνει ο  υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης. Με δηλώσεις του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του καναλιού MEGA, ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Η ψήφος εμπιστοσύνης πρέπει να ζητηθεί. Εμείς θέλουμε μια ουσιαστική πλειοψηφία. Άρα ζητάμε από τους 162 βουλευτές να στηρίξουν την κυβέρνηση. Έτσι μπορούν να αποφευχθούν οι εκλογές. Το μέτρο είναι 162 συν πλην ένας όχι 151. Αλλιώς θα έχουμε εκλογές”.

“Αν πέσει η κυβέρνηση θα πέσει εκ των έσω. Δεν θα την ρίξει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς θα πέσει από αριστερούς βουλευτές. Η κυβέρνηση δεν θέλει εκλογές αλλά αν αναγκαστούμε θα πάμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα”, συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι μπορεί να λάβει ακόμη και την αυτοδυναμία, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα συνεχιστεί η “άψογη μέχρι τώρα και σε όλα τα επίπεδα” συνεργασία με τους ΑΝΕΛ.

Απαντώντας στο αν θα μπουν στις λίστες στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, σημείωσε:

“Η λογική είναι ότι αυτός που δεν ψηφίζει την κυβέρνηση δεν θα δεχθεί να μπει στο ψηφοδέλτιο, όχι ότι αποκλείεται από αυτό. Δεν θα δεχθεί”.

“Για πρώτη φορά στην Ευρώπη έχουμε κυβέρνηση της Αριστεράς με ψήφο του λαού. Προβληματίζονται τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας και είναι λογικό αυτό γιατί έχουμε ιστορία χρόνων. Όμως ξέρουν ότι με την δική τους ψήφο θα πέσει η κυβέρνηση της Αριστεράς. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει, για πολιτικές διαφωνίες τέτοιες”.

Σημείωσε πως “δεν μπορούν κάποιοι να σκοτώσουν πολιτικά τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αγωνιστής της Αριστεράς από τα 15 του και είναι συνεπής. Αντιστοιχείται με τις ανάγκες του κόσμου. Μετουσιώνει σε πολιτική τις ανάγκες του κόσμου. Ανεξάρτητα αν αυτό έρχεται σε κόντρα με την ιδεολογία του”.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της στιγμής. Έχουμε 1,5 εκατ. ανέργους και πρέπει να βρεθούν θέσεις εργασίας για να μπουν μέσα στην ζωή. Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας”, συμπλήρωσε. “Δεν θα έχει μεγάλη τύχη το κόμμα Λαφαζάνη. Ο Λαφαζάνης είναι ισχυρό όνομα της Αριστεράς και θα συμβάλλει να μην γίνει περιθώριο και να μην γίνει η Αριστερά παρένθεση”.

Παραδέχθηκε ωστόσο πως έγιναν και λάθη.

“Όταν ξεκινήσαμε προεκλογικά πιστεύαμε ότι υπήρχε και άλλη λύση. Κάναμε λάθος. Το ένα ήταν ότι ο συσχετισμός των δυνάμεων ήταν αρνητικός στην Ευρώπη και πιστεύαμε ότι θα υποχωρούσαν. Η δεύτερη λάθος εκτίμηση ήταν ότι είχαμε εκτιμήσει υπερβολικά τις δυνάμεις που είχαμε ως χώρα του Νότου”, είπε χαρακτηριστικά.

Για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, είπε:

“Η κα Κωνσταντοπούλου ενώ θα μπορούσε να είναι η καλύτερη Πρόεδρος της Βουλής δυστυχώς έμπλεξε με τα πολύ εσωτερικά και έχασε την ευκαιρία. Της δόθηκε η ευκαιρία με 250 ψήφους αλλά έχει δημιουργήσει προβλήματα. Δεν την βλέπω αρχηγό κόμματος. Οι αρχηγοί κομμάτων δεν γίνονται έτσι. Δεν γίνονται από την τηλεόραση. Οι αρχηγοί κομμάτων της Αριστεράς γίνονται μέσα από τους αγώνες. Ο Τσίπρας είναι από τα 15 του στους αγώνες”.

Τέλος, ανέδειξε και ένα περιστατικό από τη σχέση του με τα παιδιά του πρωθυπουργού.

“Τα μικρά τα αισθάνομαι πιο πολύ από εγγόνια μου. Έχουμε μια τρομακτική σχέση. Χθες ήταν κάπου ο μικρός με τον πατέρα του και του λέει “καλέ μπαμπά, αφού με το καράβι πήγαμε στη Μήλο, μπορούσαμε να πάμε και στην Αίγινα στον παππού”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα