Β. Κατριβάνου: Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Β. Κατριβάνου: Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
Συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης, αρμοδιότητας του υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και 12 Βουλευτών του κόμματός του, με θέμα: "Ενδοσχολική βία - πορεία υλοποίησης δράσεων για την εξάλειψη του φαινομένου". (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Ευρωκίνηση

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκει στα μέλη της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος που δε υπερψήφισαν το μνημόνιο, δηλώνει πως παρόλα αυτά θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

«Παρόλες τις διαφωνίες μας, μας ενώνει μια πραγματική και μεγάλη αγωνία να παραμείνουμε ενωμένοι ως ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει η βουλευτής του κόμματος Βασιλική Κατριβάνου στην ΕΡΤ.

Η κ. Κατριβάνου, η οποία συνυπογράφει την επιστολή των 17 στελεχών, εκτιμά ότι «οι διαφορές είναι πολύ σημαντικές και η ενότητα έχει πληγεί επίσης σημαντικά».

Εξηγώντας το «παρών» που ψήφισε στη Βουλή, αναφέρει ότι παρά το γεγονός πως δεν μπορούσε να ψηφίσει το μνημόνιο, «στηρίζει» την κυβέρνηση «για όλα όσα έχει κάνει το προηγούμενο διάστημα» προσθέτοντας ότι συγχρόνως, δεν θεωρεί πως «ένα Grexit αυτήν τη στιγμή, χωρίς καμία προετοιμασία, ήταν η σωστή πρόταση».

«Θεωρώ ότι η κυβέρνηση και το πάλεψε για να έρθει εδώ που ήρθε και εκβιάστηκε» προσθέτει.

Ερωτηθείσα τι θα πράξει αν ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης, δηλώνει ότι θα τη δώσει, ενώ προτείνει να διεξαχθεί άμεσα συνέδριο πριν από οποιαδήποτε κίνηση εκλογών, προκειμένου «να μας δώσει μια κατεύθυνση, να έχουμε μια νέα δέσμευση, για το πού θα πάμε».

Φλαμπουράρης: Άδικο να πέσει η κυβέρνηση από τους βουλευτές της

«Όλη η ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται ποιο είναι το καλύτερο που μπορεί να γίνει και σίγουρα κανείς από αυτούς δεν θα ήθελε να καταψηφίσει μια κυβέρνηση της αριστεράς η οποία αναγκάστηκε να προχωρήσει σε κάποια μέτρα» δήλωνε την ίδια ώρα ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης στην τηλεόραση του «ΣΚΑΙ».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «skai.gr» ο κ. Φλαμπουράρης τονίζει ότι «θα είναι αδικία αυτή η κυβέρνηση να πέσει από τους ίδιους της τους βουλευτές». Ο υπουργός αναφέρει ότι θα ήθελε οι 162 σύντροφοί του να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Αν γίνει κάτι τέτοιο, «δεν θα παραστεί ανάγκη να προχωρήσουμε σε εκλογές», σημειώνει.

Για το θέμα των μεταναστών, ο κ. Φλαμπουράρης επισημαίνει ότι σήμερα θα γίνει σύσκεψη που θα αποφασίσει το τι θα γίνει στη Μυτιλήνη και αν τελικά θα πάει πλοίο το οποίο θα παραλάβει 2.000- 2500 μετανάστες. «Καταβάλλονται τρομακτικές προσπάθειες για το θέμα της μετανάστευσης» αναφέρει.

Ερωτηθείς σχετικά με τον λόγο που η κυβέρνηση δεν προτίμησε να μεταφέρει τους πρόσφυγες στον χώρο υποδοχής της Αμυγδαλέζας, απαντά: «Δεν είναι ότι παίζουμε το παιχνίδι των συμβολισμών, η Αμυγδαλέζα είναι κατεστραμμένη, έχει αφεθεί στην τύχη της και δεν μπορεί να φιλοξενήσει κόσμο».

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα