Παραστρατιωτικές ομάδες στις ΗΠΑ παίρνουν τα όπλα ενόψει των εκλογών

default image

Στη σκοποβολή και τις μάχες σώμα με σώμα, προετοιμάζονται μέλη παραστρατιωτικών ομάδων, που υποστηρίζουν τον Τραμπ, απειλώντας με αναταραχές αν κερδίσει η Κλίντον (pics)

Με τις πιο πολωτικές εκλογές της πρόσφατης ιστορίας στις ΗΠΑ να πλησιάζουν, ορισμένες παραστρατιωτικές ομάδες που υποστηρίζουν τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ, προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο μιας “στημένης” διαδικασίας και απειλούν με αναταραχές σε περίπτωση που κερδίσει το προεδρικό χρίσμα η υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον.

Το Reuters απαθανάτισε σε περιοχή της Τζόρτζια καμουφλαρισμένα μέλη της οργάνωσης Three Percent Security Force να “προπονούνται” στο τουφέκι και το πιστόλι και να εκπαιδεύονται για μάχες σώμα με σώμα. Οι ένοπλες ομάδες υποστηρίζουν ότι δεν προτίθενται να ρίξουν πρώτες αλλά και δεν σκοπεύουν να αφήσουν τα όπλα τους στο σπίτι.

“Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία να σωθεί η Αμερική από την καταστροφή. Έχω εκπλαγεί που κατάφερα να επιβιώσω και που δεν κατέληξα παράφρων από τα οκτώ χρόνια διακυβέρνησης του Ομπάμα, αλλά η Χίλαρι θα είναι χειρότερη”, δήλωσε ένας εκ των μελών, επισημαίνοντας ότι σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να προβούν σε ένοπλη διαδήλωση στην Ουάσινγκτον αν κερδίσει η Κλίντον.

 

Πρόσθεσε ότι αυτός και οι “συνάδελφοί” του δεν θέλουν να τεθούν επικεφαλής στις αντιδράσεις αλλά, αν χρειαστεί, θα υπερασπιστούν τους διαδηλωτές. Η ομάδα του, όπως είπε, δεν θα διστάσει να δράσει αν η Κλίντον προσπαθήσει, ως πρόεδρος, να αφοπλίσει τους ιδιοκτήτες όπλων.

“Θα είμαι εκεί για να παρέχω βοήθεια στους συμπατριώτες μου και να αποτρέψω την αφόπλισή τους. Θα παλέψω, θα σκοτώσω και μπορεί να σκοτωθώ και εγώ κατά τη διαδικασία”, σημείωσε. Και συνέχισε: “Προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό, όπως ακριβώς οι πεζοναύτες. Θα εκπαιδευτούμε πιο σκληρά, θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τις επιχειρησιακές μας δυνατότητες σε περίπτωση που αυτή η μέρα που ελπίζουμε, δεν έρθει”.

Οι ομιλίες του Τραμπ έχουν ενεργοποιήσει μέλη παρόμοιων ομάδων, οι οποίες υποστηρίζουν σθεναρά τις υποσχέσεις τους Αμερικανού μεγιστάνα για απέλαση των παράνομων μεταναστών, απαγόρευση της εισόδου στην χώρα σε μουσουλμάνους και για οικοδόμηση τείχους κατά μήκους των συνόρων με το Μεξικό.

 

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι η εκλογική διαδικασία μπορεί να είναι “στημένη” και έχει δηλώσει ότι μπορεί να σεβαστεί το αποτέλεσμα αν δεν είναι αυτός ο νικητής. Στο πλαίσιο αυτό, τουλάχιστον μία παραστρατιωτική ομάδα, ονόματι Oath Keepers έχει καλέσει τα μέλη της να παρακολουθούν τα εκλογικά κέντρα για “σημάδια” απάτης.

Ένοπλες παραστρατιωτικές οργανώσεις έκαναν αισθητή την παρουσία τους στις αρχές της δεκαετίας του 1990, πυροδοτώντας συγκρούσεις σε διάφορες πολιτείες, με αποκορύφωμα τον βομβαρδισμό το 1995 ενός κτιρίου που στέγαζε ομοσπονδιακά γραφεία στην πόλη της Οκλαχόμα και ο οποίος οδήγησε στον θάνατο 168 ανθρώπους.

 

Ο αριθμός των ομάδων αυτό περιορίστηκε μετά από εκείνη την επίθεση, ωστόσο τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση, καθώς υπήρχε ο φόβος ότι ο Μπαράκ Ομπάμα θα “απειλήσει” την οπλοκατοχή και θα μειώσει τη δύναμη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα