‘Μπλανσάρω’ τα λαχανικά. Τι σημαίνει;

‘Μπλανσάρω’ τα λαχανικά. Τι σημαίνει;

Για να μην σας πιάνουν αδιάβαστους

Έγινε μέγα θέμα συζήτησης στο Master Chef. Η παίκτρια, που θέλει να χαρακτηρίζει εαυτόν, σεφ, έδειχνε άγνοια για την τεχνική. Σοκ, στον εξώστη από τους ανταγωνιστές του τίτλου, που θεώρησαν ιεροσυλία για έναν μάγειρα να μην ξέρει τι σημαίνει “μπλανσάρισμα”.

Αρχικά, να τονίσουμε πως για μια ακόμη φορά ο όρος προέρχεται από τη γαλλική λέξη Blanc, blanche που σημαίνει λευκός. Βυθίζουμε φρούτα και λαχανικά σε νερό που βράζει για σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ στη συνέχεια κατά κανόνα αφαιρούμε από το βραστό νερό και διακόπτουμε τον βρασμό βυθίζοντας τα υλικά μας σε παγωμένο νερό.

Η τεχνική χρησιμοποιείται είτε για να αφαιρεθεί η αλατότητα κάποιων υλικών, προκειμένου να ξεπικρίσει κάποιο φρούτο ή λαχανικό ή πιο απλά προκειμένου να μπορέσει κανείς να αφαιρέσει με μεγαλύτερη ευκολία την φλούδα του καρπού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα