Λιμάνι του Πειραιώς, μπροστά στην Αγία Τριάδα

default image

Η Αρχαιολογική Υπηρεσία αποκαλύπτει και διασώζει πολύτιμα στοιχεία της κλασσικής και βυζαντινής περιόδου

Οι αρχαιολόγοι της Εφορείας Δυτικής Αττικής, Πειραιώς & Νήσων, του Υπουργείου Πολιτισμού, με τη βοήθεια των εργατών ανασκαφής εργάζονται πυρετωδώς πάνω από τα νέα ευρήματα μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας.

Όσοι παρακολουθήσαμε τη διαδικασία της ανασκαφής, ακούγαμε τους ανθρώπους από τα ανοιχτά παράθυρα των λεωφορείων και των ιδιωτικών αυτοκινήτων να φωνάζουν στους αρχαιολόγους : «Μπράβο, παιδιά, σώστε τα αρχαία».

Η Αρχαιολογική Υπηρεσία, με την αμέριστη βοήθεια της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ, αγωνίζεται σε όλη τη χώρα, αυτή την δύσκολη εποχή, να αναδείξει την ιστορία μας, για να μην πάνε χαμένες και οι θυσίες του ελληνικού λαού, που είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα ξαναβρεί τον βηματισμό του.

Την ανασκαφή επισκέφθηκε ο αεικίνητος αντιπεριφερειάρχης  Πειραιά και Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπέρος, αξιωματικός του αντιτορπιλικού ΒΕΛΟΣ, που με κυβερνήτη τον ηρωϊκό πλοίαρχο Νίκο Παππά, έδωσε ισχυρό κτύπημα στη λαομίσητη χούντα των επίορκων συνταγματαρχών, ανοίγοντας τον δρόμο για τη δημοκρατία και την ελευθερία.

Στη φωτογραφία εικονίζεται ο Παναγιώτης Χατζηπέρος, με τον πανταχού παρόντα, ανιδιοτελή ‘Ελληνα «Σλήμαν», Άδωνι Αδώνιδος Κύρου, που τόσα πολλά έχει προσφέρει στην ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ως χορηγός ψυχής. Μαζί τους, ο συγγραφέας, Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών, Ηθικής Τάξεως, Μανόλης Τσακίρης, σύμβουλος σε ζητήματα πολιτισμού στη ΓΣΕΕ και την ΟΤΟΕ επί πολλά χρόνια, μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου της μονάκριβης Ύδρας.

Μανόλης Τσακίρης

Συγγραφέας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα