Οι χρήστες του Twitter έκαναν την JPMorgan να πάρει πίσω το #AskJPM

default image

"Καταιγισμός" χλευαστικών και υβριστικών σχολίων εναντίον της JPMorgan που τόλμησε να δώσει το βήμα στο κοινό της

Ο κόσμος του Twitter βομβάρδισε την μεγάλη επενδυτική τράπεζα JPMorgan Chace με περιπαιχτικά “τιτιβίσματα”.

Μετά τις οκτώ συνολικά έρευνες που έχουν διαταχθεί εναντίον της από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, η τράπεζα έγινε και ο περίγελος των social media. Ο λόγος;

Οι υπεύθυνοι των social media της JPMorgan έκαναν το ατόπημα να ανοίξουν ένα online forum χρηστών και σχολίων. Έτσι λοιπόν, έφτιαξαν υπό την αιγίδα τους, το hashtag #AskJPM.

Όσοι followers και χρήστες το επιθυμούσαν, θα μπορούσαν να τους γράψουν τις ερωτήσεις τους και να απευθυνθούν ευθέως στα διευθυντικά της στελέχη. Ξέχασαν όμως οι υπεύθυνοι, ότι ο κόσμος του Twitter είναι κυνικός και γεμάτος χιούμορ.

Ο εκπρόσωπος της τράπεζας, Μπράιν Μαρκιόνι, ανέφερε πως με το hashtag αυτό θα δίνονταν η ευκαιρία σε φοιτητές να επικοινωνήσουν άμεσα και απευθείας με κάποιο υψηλόβαθμο στέλεχος.

Ωστόσο, τα πράγματα πήραν εντελώς διαφορετική τροπή, απ’ ότι θα μπορούσαν να προβλέψουν.

Έξι μόλις ώρες μετά το αρχικό post, η τράπεζα πόσταρε στο λογαριασμό της το εξής: “#Bad idea! Back to the drawing board” (κακή ιδέα. Πίσω στο σχεδιαστήριο). Το hashtag συγκέντρωσε περισσότερες από 6.000 απαντήσεις χρηστών σε αυτό το εξάωρο.

Πολλές εταιρείες, προσπαθώντας να ενισχύσουν τη σχέση τους με το κοινό και τους πελάτες τους, δίνουν το “μικρόφωνο” στον κόσμο. Παρόλα αυτά, τέτοιες κινήσεις πολλές φορές γυρίζουν “μπούμερανγκ” εναντίον τους. Τα Tweets που δέχθηκαν οι άνθρωποι της JP αποτελούν άλλωστε και το μεγαλύτερο παράδειγμα, ανοιχτής διαδικτυακής δημοκρατίας.

“Το Twitter feed #AskJPM ήταν σαν να κόλλησε η JPM στην πλάτη της ένα αυτοκόλλητο που έλεγε “κλώτσα με”, σχολίασε ένας χρήστης.

Ορισμένα από τα σχόλια των χρηστών:

“Πόσους άστεγους “φτιάξατε” από το ’08;”

“Πυξίδα σας είναι η ικανότητα σας να πετάτε τον οποιοδήποτε έξω από το σπίτι του ή η βεβαιότητα σας ότι μπορείτε να το κάνετε ανά πάσα ώρα και στιγμή;”

“Στις πόσες κατεστραμμένες ζωές αρχίσατε να καταγράφετε την επιτυχία σας;”,

ήταν μερικές από τις ερωτήσεις.

(Με πληροφορίες από: mashable.com)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα