Η Ν.Δ θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση. Απουσία Καραμανλή από ΚΟ

Η Ν.Δ θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση. Απουσία Καραμανλή από ΚΟ
ΑΘΗΝΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.(Eurokinissi-ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) eurokinissi

Λίγες, αλλά με νόημα απουσίες, από τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας για την ανάδειξη σκιώδους κυβέρνησης και πολιτικού συμβουλίου. Δε δόθηκε ο λόγος στους υποψήφιους. Τι είπε ο Σαμαράς για τους ισχυρισμούς περί παρακολούθησης του τηλεφώνου του

Απουσίες λίγες τον αριθμό αλλά με νόημα σημειώθηκαν κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη σκιώδους κυβέρνησης και πολιτικού συμβουλίου.

Ο Αντώνης Σαμαράς σε συνομιλία με δημοσιογράφους πριν τη συνεδρίαση ανακοίνωσε ότι η Ν.Δ θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, προσθέτοντας ότι από εκεί και πέρα είναι ευθύνη της κυβέρνησης που θα βρει τα λεφτά. Για το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις, είπε “θα το δούμε πρώτα και θα δούμε”.

Στη συνεδρίαση δεν έδωσε το παρόν ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ Κώστας Καραμανλής. Σύμφωνα με πηγές της Συγγρού ο κ.Καραμανλής είχε ενημερώσει προσωπικά τον κ.Σαμαρά ότι δε θα παρίστατο γιατί δεν είχε προτίμηση σε κάποιον συνάδελφο.

Απουσίαζαν επίσης η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Κώστας Τζαβάρας και ο Γιώργος Βλάχος, οι οποίοι χθες σε πηγαδάκι στη Βουλή χαρακτήριζαν ανούσια τη διαδικασία δεδομένου ότι προηγήθηκαν διεργασίες προκειμένου να υπάρξει μία υποψηφιότητα για κάθε θέση.

Απόντες ήταν και ο Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος είχε ενημερώσει ότι θα βρίσκεται στο εξωτερικό, και ο Αλέκος Κοντός, για επαγγελματικούς λόγους.

Διπλή υποψηφιότητα υπήρξε μόνο για τον τομέα Άμυνας, όπου υποψήφιοι ήταν ο Γιάννης Κεφαλογιάννης και Στέφανος Γκίκας. Ο δεύτερος ζήτησε να δοθεί ο λόγος στους υποψήφιους για πέντε λεπτά, αλλά ο κ.Σαμαράς αρνήθηκε διότι δεν προβλέπεται στο καταστατικό. Ηταν ο μόνος τομέας για τον οποίο στήθηκε κάλπη. Εξελέγη ο κ.Κεφαλογιάννης με 41 ψήφους. Ο κ.Γκίκας έλαβε 19, ενώ υπήρξαν και εννέα λευκά.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ στη συνομιλία του με δημοσιογράφους ρωτήθηκε και για τους ισχυρισμούς περί υποψίας παρακολούθησης του τηλεφώνου του, δε σχολίασε όμως συγκεκριμένα. Κομματικές πηγές έλεγαν ότι θα εκτιμηθεί σήμερα σε ποιες κινήσεις θα προβεί αρμοδίως η Ν.Δ.

Μετά τη συνεδρίαση ο Γιάννης Τραγάκης ερωτηθείς σχετικά είπε ότι και μόνο που υπήρξε δήλωση του κ.Σαμαρά έπρεπε να είχε παρέμβει η Δικαιοσύνη, διορθώνοντας μετά ότι και μόνο που υπήρξαν διαρροές έπρεπε να έχει ερευνηθεί το θέμα. Ανέφερε επίσης ότι την προηγούμενη φορά που αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε κάνει σχετικές καταγγελίες, η τότε κυβέρνηση είχε ερευνήσει το θέμα.

Η νέα ηγετική ομάδα της Ν.Δ

Πολιτικό συμβούλιο:

Ex officio μέλη Ανδρέας Παπαμιμίκος, Γιάννης Πλακιωτάκης, Σακης Ιωαννίδης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Νικήτας Κακλαμάνης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Βρούτσης, Κώστας Καραγκούνης, Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Αιρετοί κοινοβουλευτικοί: Όλγα Κεφαλογιάννη, Μάκης Βορίδης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Θανάσης Μπούρας.

Σκιώδης κυβέρνηση:

Συντονιστής Οικονομικών ο Χρήστος Σταϊκούρας, με τομεάρχες Δημοσιονομικών την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Φορολογικών τον Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Συντονιστής Εξωτερικών και Άμυνας ο Κώστας Τασούλας, με τομεάρχη Εξωτερικών το Γιώργο Κουμουτσάκο, ενώ στον τομέα Άμυνας εξελέγη ο Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, με τομεάρχη Εργασίας το Βασίλη Οικονόμου, ενώ τομεάρχης Υγείας είναι τελικά ο Χρήστος Κέλλας.

Συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης ο Σίμος Κεδίκογλου. Τον τομέα Δικαιοσύνης θα αναλάβει ο Χαράλαμπος Αθανασίου, το Δημόσιας Τάξης ο Δημήτρης Κυριαζίδης, το Διοικητικής Μεταρρύθμισης η Νίκη Κεραμέως και το Μακεδονίας Θράκης, ο Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Συντονίστρια Μορφωτικών Υποθέσεων θα είναι η Σοφία Βούλτεψη, με τομεάρχες Παιδείας το Θόδωρο Φορτσάκη, και Έρευνας το Τιμολέοντα Κοψαχείλη (ο Γιώργος Στύλιος δε θέλησε να είναι υποψήφιος), Πολιτισμού την Έλενα Ράπτη και Αθλητισμού τον Κώστα Κουκοδήμο.

Συντονιστής Παραγωγής και Εμπορίου θα είναι ο Σταύρος Καλαφάτης, με τομεάρχες Αγροτικής Ανάπτυξης τη Φωτεινή Αραμπατζή, Υποδομών και Μεταφορών το Λευτέρη Αυγενάκη, Ναυτιλίας το Νότη Μηταράκη, Ανάπτυξης τον Κώστα Σκρέκα, Τουρισμού το Μάνο Κόνσολα και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής τον Ευάγγελο Μπασιάκο.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα