Apple. Με αισθητήρες ταχύτητας στα αυτοκίνητα θέλει να σταματήσει τους οδηγούς να γράφουν μηνύματα

Apple. Με αισθητήρες ταχύτητας στα αυτοκίνητα θέλει να σταματήσει τους οδηγούς να γράφουν μηνύματα

Αισθητήρες για τη φραγή μηνυμάτων apps, προτίθεται να χρησιμοποιήσει η Apple στα αυτοκίνητα. Το σχετικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκε στις αμερικανικές αρχές περιλαμβάνει μηχανισμούς κλειδώματος της λειτουργίας του κινητού. Τα σχέδια περιλαμβάνουν συσκευές που θα εγκατασταθούν τόσο στο αυτοκίνητο όσο και το τηλέφωνο.

Η νέα τεχνολογία που αναπτύσσει η Apple έχει σαν στόχο να κάνει αδύνατη για τον οδηγό ενός αυτοκινήτου την συγγραφή μηνυμάτων – και την αποστολή τους-, ενώ αυτός βρίσκεται σε κίνηση, πίσω από το τιμόνι.

Μπορεί η χρήση του κινητού τηλεφώνου να απαγορεύεται αυστηρώς από την κείμενη νομοθεσία σε όλο τον πλανήτη, όμως, οι οδηγοί που μιλούν αμέριμνοι ή στέλουν μηνύματα ενώ βρίσκονται σε κίνηση είναι καθημερινό φαινόμενο και μάλιστα εξαιρετικά διαδεδομένο.

Η αστυνόμευση δεν δείχνει ικανή να μειώσει ή τουλάχιστον να περιορίσει το φαινόμενο αυτό το οποίο αποτελεί την βασική αιτία πολλών και σοβαρών ατυχημάτων καθημερινά στους δρόμους.

Η Apple, με την ευρεσιτεχνία που κατέθεσε πρόσφατα στις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, αναφέρεται σε μηχανισμούς κλειδώματος που έχει εναπτύξει και οι οποίοι απενεργοποιούν ορισμένες λειτουργίες του κινητού τηλεφώνου όταν αυτό βρίσκεται σε όχημα που κινείται.

Ένα άλλο σχέδιο της γνωστής εταιρίας ηλεκτρονικών αφορά στην εγκατάσταση στον αυτοκίνητο μιας συσκευής η οποία θα μπλοκάρει το σήμα στο τηλέφωνο, όταν πάντα το αυτοκίνβτο βρίσκεται σε κίνηση.

 

Η ουσία σε όλη αυτή την υπόθεση είναι το γεγονός ότι παρά την τεράστια καμπάνια που γίνεται παγκοσμίως για την μη χρήση κινητών από τους οδηγούς αυτοκινήτων, οι τελευταίοι αρνούνται πεισματικά να συμμορφωθούν. Έτσι, πέρα από τις εκκλήσεις, τους νόμους και την αστυνόμευση, η τεχνολογία είναι αυτή που θα δώσει την αναγκαία λύση σε ένα παγκόσμιο πρόβλημα το οποίο δημιουργήθηκε και λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις εξ αιτίας της ίδιας της τεχνολογίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα