Στον Πρόεδρο της Βουλής η πρόταση Σαμαρά για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Στον Πρόεδρο της Βουλής η πρόταση Σαμαρά για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
21-6-2011-ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Συζήτηση επί της προτάσεως του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ .(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής αναμένεται να γίνει η ονομαστική ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Έφτασε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, η πρόταση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Η πρόταση υπογράφεται από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και αναφέρει τα εξής: “Αγαπητέ Πρόεδρε, Καταθέτω πρόταση εμπιστοσύνης της Κυβέρνησης σύμφωνα με τα άρθρα 84 παρ. 1 του Συντάγματος και 141 παρ. 4 του Κανονισμού της Βουλής. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς”.

Με βάση όσα ορίζει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός, η συζήτηση της πρότασης εμπιστοσύνης ξεκινά την Τετάρτη, προκειμένου να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Αυτή τη στιγμή, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διαθέτουν συνολικά 154 βουλευτές.

Υπενθυμίζεται, ότι μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη ενημέρωσε ότι:

“Κατά τη σημερινή σύσκεψη του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, αποφασίστηκαν και ανακοινώνονται τα εξής:

1. Η διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα κινηθεί, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και τη συνταγματική πρακτική, έναν μήνα πριν από τη λήξη της θητείας του απερχομένου Προέδρου, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2015.

2. Με την έναρξη της νέας Συνόδου της Βουλής, η κυβέρνηση θα ζητήσει αμέσως την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς αυτήν, σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος”.

“Αποφασίσαμε δύο θεσμικές κινήσεις πολιτικής σταθερότητας και εθνικού σχεδιασμού. Οι δυνάμεις της δημαγωγίας δεν θα καθηλώσουν τον τόπο. Η πατρίδα θα προχωρήσει”, δήλωσε σχετικά ο κ. Βενιζέλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα