Δάσκαλοι, προπονητές και πολίτες υπεράνω κάθε υποψίας σε κύκλωμα σεξουαλικής κακοποίησης 386 παιδιών

default image

Σοκ έχει προκαλέσει η αποκάλυψη μεγάλου κυκλώματος σεξουαλικής εκμετάλλευσης - κακοποίησης παιδιών στον Καναδά. Είχαν συστήσει και εταιρεία παραγωγής πορνό

Άφωνος έχει μείνει ο Καναδάς και δη το Τορόντο από μία έρευνα, η οποία μάλιστα δεν παρέμεινε μόνο στα σύνορα του Καναδά. Η έρευνα οδήγησε στη σύλληψη 348 πολιτών και τη διάσωση 386 παιδιών.

Η έρευνα ξεκίνησε το 2010 όταν μία εταιρεία του Τορόντο κατηγορήθηκε ότι βοηθούσε στη διακίνηση ταινιών πορνό με πρωταγωνιστές παιδιά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ιντερνέτ. Ο ιδιοκτήτης κατηγορήθηκε επίσης ότι πλήρωσε ανήλικους για να λάβουν μέρος στις ταινίες αυτές, ανήλικοι οι οποίοι ως επί το πλείστον ήταν από την ανατολική Ευρώπη.

Οι αρχές του Τορόντο έδωσαν συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη το πρωί και προχώρησαν στη δημοσιοποίηση λεπτομερειών της υπόθεσης και στοιχείων.

Ως προς τις συλλήψεις:

Είναι εκατοντάδες και οι 50 έχουν γίνει στην περιοχή του Οντάριο, ενώ οι άλλες 58 σε ολόκληρο τον Καναδά. Περίπου 40 φέρονται να είναι δάσκαλοι ή να εργάζονται σε σχολικό περιβάλλον, όπως προπονητές, άλλοι έξι δικηγόροι, με τους περισσότερους συλληφθέντες να μην έχουν ποινικό μητρώο. Κατασχέθηκαν περίπου 4.500 γιγαμπάιτ εικόνων και βίντεο σκληρού πορνό με παιδιά.

Όσο για τα χρήματα, η εταιρεία κέρδιζε 30 ή 40 δολάρια για ένα βίντεο 45 λεπτών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα