Γκρίνια για Πολύδωρα από τους ’53+’ εκ των υστέρων

Γκρίνια για Πολύδωρα από τους ’53+’ εκ των υστέρων

Με καθυστερημένα ανακλαστικά αντιδρούν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που πρόσκεινται στους λεγόμενους '53', στην υποψηφιότητα Πολύδωρα για το ΕΣΡ. "Η πρόταση για τον κ. Πολύδωρα αιφνιδίασε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ" λένε μεταξύ άλλων

Οδεύοντας ολοταχώς προς την 2α Νοεμβρίου, οι ’53’ του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να ασκήσουν εσωτερική αντιπολίτευση για την πρόταση Πολύδωρα, μια πρόταση για πρόεδρο του ΕΣΡ που έχει ωστόσο, αποσυρθεί από το βράδυ της Δευτέρας. Σε ανάρτησή τους στον ιστότοπο Commonality, οι ’53’ κάνουν λόγο για “εκτεταμένη διαφωνία” στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ.

“Η πρόταση για τον κ. Πολύδωρα αιφνιδίασε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και συνάντησε την εκτεταμένη διαφωνία. Η ιστορία και η πολιτική διαδρομή όλων μας είναι γνωστή. Προφανώς και του κ. Πολύδωρα. Σε αυτό τον τόπο υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με κύρος, επιστημονική επάρκεια, δημοκρατική κουλτούρα και ευαισθησία” αναφέρουν χαρακτηριστικά σε κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο.

Σε αυτό τον τόπο υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με κύρος, επιστημονική επάρκεια, δημοκρατική κουλτούρα και ευαισθησία

Με τη διαφορά πως η εν λόγω αντίρρηση εκφράζεται δημόσια και ανοιχτά Τρίτη, όταν η είδηση της πρότασης Πολύδωρα έχει ανακοινωθεί με τις όποιες αντιδράσεις κοινής γνώμης και αντιπολίτευσης από το περασμένο Σάββατο και κυρίως, έπειτα από την πέμπτη κατά σειρά άκαρπη διάσκεψη των προέδρων το βράδυ της Δευτέρας.

Επιπλέον, η ίδια η κυβέρνηση, βλέποντας πως η προσπάθεια συναίνεσης στο πρόσωπο ενός πολιτικού από το χώρο της Δεξιάς δεν έφερνε αποτέλεσμα, είχε ήδη προτείνει από τη Δευτέρα άλλο πρόσωπο και συγκεκριμένα το Ροδόλφο Μορώνη. Και μετά από όλα αυτά και ενώ και η αξιωματική αντιπολίτευση επανήλθε με πρόταση για πρόεδρο, οι ’53’ θεώρησαν σκόπιμο να τοποθετηθούν επί ενός θέματος που στην ουσία δεν υφίσταται.

Το πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε απαντήσεις και έστειλε σαφές μήνυμα ότι οι συλλογικές διαδικασίες δεν πρέπει να παρακάμπτονται, όπως συνέβη στην προκειμένη περίπτωση

“Το πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε απαντήσεις και έστειλε σαφές μήνυμα ότι οι συλλογικές διαδικασίες δεν πρέπει να παρακάμπτονται, όπως συνέβη στην προκειμένη περίπτωση” αναφέρουν στο κείμενο και τονίζουν πως “η τήρησή τους είναι και η μόνη ασφαλής δικλείδα αποφυγής επιλογών που δημιουργούν προβλήματα, εύλογα ερωτηματικά, απογοήτευση και ενστάσεις”.

Άλλωστε, δεν έχουν περάσει παρά λίγες μόνο ημέρες από τη συγκρότηση των νέων οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, στη λειτουργία των οποίων αναφέρονται όλες και όλοι

 Το κείμενο κλείνει με αιχμές, πιθανότατα κατά του Μαξίμου, για τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις.  “Άλλωστε, δεν έχουν περάσει παρά λίγες μόνο ημέρες από τη συγκρότηση των νέων οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, στη λειτουργία των οποίων αναφέρονται όλες και όλοι. Η ενεργός και έγκαιρη λειτουργία τους οφείλει να είναι φροντίδα όλων μας” αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα