Σπιτικά νιόκι πατάτας, αρωματισμένα με φασκόμηλο
Τα ζυμαρικά από πατάτα είναι πιο εύκολα από όσο νομίζεις
- 06 Μαρτίου 2018 07:15
Παρά την ιταλική τους φινέτσα, τα γευστικά νιόκι που συνήθως απολαμβάνουμε από πατάτα, έχουν ανατολίτικη καταγωγή. Φαίνεται πως τα έφεραν στις αποσκευές της κάποια ρωμαϊκή λεγεώνα, επιστρέφοντας από κάποια εκστρατεία της. Μπορεί να μοιάζουν ντελικάτα και δύσκολα, ωστόσο ίσως είναι η πιο εύκολη μορφή ζυμαρικού, απλά και μόνο γιατί δεν απαιτείται το ειδικό εργαλείο παρασκευής ζυμαρικών. Εκείνο που τα ανοίγει σε πολύ λεπτό φύλλο.
Δείτε το απολαυστικό βίντεο και παρακάτω τη συνταγή:
Υλικά για δύο μερίδες
- 4 μέτριες πατάτες
- 1 αυγό
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Για το γαρνίρισμα: 2 κ.σ. βούτυρο
- Φρέσκο φασκόμηλο
Προετοιμασία
- Βράστε τις πατάτες με τη φλούδα
- Αφού ψηθούν καλά λιώστε σε ένα μπολ και προσθέστε ένα αυγό, ένα με ενάμιση φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις΄
- Κόψε σε τέσσερα μέρη τη ζύμη. Με κάθε κομμάτι άνοιξε ένα κορδόνι πάχους 3 εκ. περίπου και κόψε σε μικρά κομμάτια 3 εκατοστών.
- Βάλε ένα πηρούνι στον πάγκο εργασίας με το κοίλο μέρος προς τα πάνω και κύλησε κάθε κομμάτι ζύμης στα “δόντια του” να σχηματίσεις το χαρακτηριστικό σχήμα των νιόκι.
- Βάλε σε κατσαρόλα νερό να βράσει και πρόσθεσε τα φρέσκα ζυμαρικά σου βράζοντας για λίγα λεπτά, ώσπου τα νιόκι να ανέβουν στην επιφάνεια. Βγάλε με μια τρυπητή κουτάλα.
- Λιώσε το βούτυρο σε αντικολλητικό σκεύος και πρόσθεσε δύο φύλλα φρέσκο φασκόμηλο να αρωματίσεις. Πρόσθεσε τα νιόκι να σόταρε να πάρουν χρώμα και άρωμα.
- Σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένο τυρί αν θέλετε
ΠΗΓΗ BUZZFEEDTASTY