Οι εμπορικότερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών

Οι εμπορικότερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών

Άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε ο παγκόσμιος κινηματογράφος κι έκοψαν εκατομμύρια εισιτήρια

Σπάνια ταινία επιστημονικής φαντασίας κερδίζει τα εύσημα των κριτικών. Και ποτέ ταινία του είδους δεν έχει κερδίσει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Αυτό όμως δεν νοιάζει και πάρα πολύ τους δημιουργούς τους όσο έχουν την προτίμηση του κοινού που πληρώνει για να τις δει και -συχνά- για να τις ξαναδεί.

Ξεχωρίσαμε τις 10 πιο επιτυχημένες ταινίες επιστημονικής φαντασίας από πλευράς εισπράξεων, με τα ποσά προσαρμοσμένα στον πληθωρισμό και με σημερινές τιμές, ξεκινώντας από τη 10η.

Δεν είναι τυχαίο που ένα συγκεκριμένο franchise έχει κάνει κατάληψη στις περισσότερες θέσεις.

 

10. STAR WARS: EPISODE II — Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΛΩΝΩΝ (2002) $404 ΕΚΑΤ.

Η «ντροπή» της σειράς του Πολέμου των Άστρων, με την έννοια πως ήταν η λιγότερο εμπορική ταινία από όλες. Ωστόσο συγκέντρωσε 311 εκατ. της εποχής και είναι στη δέκατη θέση όλων των εποχών στο είδος της.

 

9. STAR WARS: EPISODE III — Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΣΙΘ (2005) $445 ΕΚΑΤ.

Η τρίτη χρονολογικά ταινία στο σύμπαν του Star Wars, και μέρος της prequel τριλογίας, ξεχωρίζει επειδή εξηγεί το πώς προέκυψε ο Νταρθ Βέιντερ.

 

8. ΗΜΕΡΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ (1996) $456 ΕΚΑΤ.

Δεν συμβαίνει κάθε μέρα να ανατινάζεται ο Λευκός Οίκος από εξωγήινους, ούτε ο πρόεδρος των ΗΠΑ να πιλοτάρει μαχητικό αεροσκάφος ενώ ο Γουίλ Σμιθ χρησιμοποιεί ένα λάπτοπ με Mac OSX για να μεταδώσει ιό στο ξένο διαστημόπλοιο. Οι θεατές πλήρωσαν με χαρά.

Δείτε τις υπόλοιπες εδώ

 

Πηγή:  Fortunegreece.com

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα