Μπαλωμενάκης: Υπάρχουν αποδείξεις για τα σκάνδαλα στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Μπαλωμενάκης: Υπάρχουν αποδείξεις για τα σκάνδαλα στο ΚΕΕΛΠΝΟ
Εξεταστική επιτροπή για την διερευνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2014. Πέμπτη 14/9/2017.(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής για τη διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας ,Αντώνης Μπαλωμενάκης, μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7, τονίζοντας ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν το μακρύ χέρι του εκάστοτε υπουργού

“Στο ΚΕΕΛΠΝΟ, υπάρχουν συγκλονιστικά στοιχεία με αποδείξεις για σκάνδαλα. Έχουν αποδειχτεί σπατάλες και κλεψιές.” Αυτό δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7, ο πρόεδρος της Εξεταστικής για τη διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2014, βουλευτής, Αντώνης Μπαλωμενάκης.

Ο κ.Μπαλωμένάκης, σημείωσε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν το μακρύ χέρι του εκάστοτε υπουργού και ότι ο Θεόδωρος Παπαδημητρίου, που ήταν επί 26 χρόνια επικεφαλής του, πρέπει να προσέλθει στην εξεταστική να δώσει απαντήσεις.

Τόνισε ακόμη ότι έχουν εντοπιστεί ύποπτες συναλλαγές, αγορές ακινήτων με αδιαφανείς διαδικασίες και χρηματοδοτήσεις σε φιλικά μέσα ενημέρωσης. “Κάποιος στις Κυκλάδες πήρε 83.000 ευρώ για να φτιάξει με τη μαμά του μια ιστοσελίδα που θα προβάλλει το έργο του ΚΕΕΛΠΝΟ” , είπε ο κ. Μπαλωμανάκης.

Υπογράμμισε επίσης πως διερευνάται υπόθεση 23 προσλήψεων, που στη συνέχεια, τα συγκεκριμένα άτομα αποσπάστηκαν στο γραφείο του Άδωνι Γεωργιάδη.

“Δηλαδή, ο κ. Γεωργιάδης είχε συμβούλους και προσωπικό στο γραφείο του με λεφτά του δημοσίου. Εάν αυτό ισχύει, τότε μιλάμε για απιστία”,  πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι η εξεταστική επιτροπή καλεί τον Θεόδωρο Παπαδημητρίου να προσέλθει να καταθέσει την Τρίτη στις 11 το πρωί στη Βουλή, διαφορετικά θα προσέλθει βιαίως, καθώς κρίθηκε ότι δεν υπάρχουν οι λόγοι υγείας που επικαλείται.

Η Εξεταστική Επιτροπή έλαβε στα χέρια της γνωμάτευση της νευροχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, η οποία ξεκαθαρίζει ότι ο κ. Παπαδημητρίου δεν αντιμετωπίζει κάποια ασθένεια που να τον εμποδίζει να καταθέσει, όπως προφασίζεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα